Töltésre született – Dundi paprikák a világ minden szegletéből

Egyik legfinomabb, tartalmas és házias ételünk a töltött paprika, ami annak rendje és módja szerint minden háztartásban másképp készül. Viszont a paprikák töltése egyáltalán nem csak magyar vívmány, számos egyéb nemzet is él a kínálkozó lehetőséggel.

Vannak, akik tényleg megtöltik a zöldséget, mások már csak egyféle paradicsomos-paprikás húsgombócot készítenek. Egyik háznál édesebb maga a paradicsommártás, másiknál akár mediterrán zöldfűszerekkel is megspékelik. De hogyan töltik meg a paprikát például Boszniában, Görögországban vagy éppen Baszkföldön? Töltött paprikákról mesélünk, de nem a hagyományos módon, hanem kitekintvén nemzetközi vizekre. Vannak hozzánk abszolút hasonló változatok, de a töltött paprikák rengetegféleképpen elkészülhetnek. Már eleve maga a paprika alapanyag függvényében is. Zöld, kaliforniai, kápia… rengeteg a lehetőség.

Nézd meg galériánkban a világ töltött paprikáit!

Töltöttpaprika-receptek, amelyeket érdemes megkóstolni:

Szerző: Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerd meg ezeket a nemzetközi finomságokat is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...