A tökéletes focivébés rágcsálnivaló

A focivébé folyik még a csapból is, mondhatnánk. Nem tévednénk sokat. A közös szurkolás alkalmat ad a háziasszonyok számára, hogy még a rágcsálnivalókkal is brillírozzanak.

Az olívás falatkák receptjéért kattints ide!

A társaságban eltöltött idő, a közös meccsnézés és szurkolás még azoknak is kellemes élmény, akiknek amúgy a futball nem a szívük csücskében helyezkedik el. A vendégek azonban kisebb fejfájást okozhatnak számunkra, hiszen könnyen és gyorsan kell elővarázsolnunk olyan rágcsálnivalókat, amelyekkel picit a kulináris szakértelmünket is megvillogtathatjuk.

Ezek az olívás falatkák épp erre adnak lehetőséget: nem a megszokott ropikról, chips-ekről van szó, mediterrán hangulatukkal pedig még a évszakhoz is tökéletesen illeszkednek. Egy villámgyorsan elkészíthető, lisztre és vajra építő tésztából áll az egész, amelyet az apróra vágott olajbogyók tesznek izgalmassá. Sör mellé kiváló!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek