Mutatjuk, hogy termeszd meg otthon a sáfrányt, a világ legdrágább fűszerét

Igaz, hogy Irán a legjelentősebb sáfránytermelő, a világ legdrágább fűszerének kikiáltott növény már nálunk is termeszthető, köszönhetően az egyre melegedő klímának. Na de hogyan kezdjünk neki?

Gyönyörű virágzatával, különleges aranysárgás-bordós színével és mindent leuraló, egyedi ízével a sáfrány a világ egyik legkülönlegesebb, és mindenképpen legdrágább fűszere - főleg a meleg, száraz éghajlaton terem, így Irán mellett Spanyolországban, Görögországban, Indiában és Marokkóban is - írja a Sokszínűvidék. Sőt, a klímaváltozás miatt már Magyarországon is - érdekesség, hogy hazánkban már a 15. században is termesztették a középkori írásos feljegyzések szerint sáfrányt. Használjuk ki ezt a keserédes éghajlati változást, és próbáljuk meg otthon is megtermeszteni a sáfrányt!

Tippek, hogy tudsz otthon, magadnak sáfrányt termeszteni - kattints a galériára!

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek