Veszélyes élelmiszert hív vissza az Aldi – Ne egyél belőle, ha ilyet vásároltál!

Szennyezett müzlit hív vissza az Aldi, a Nébih arra hívja fel a vásárlók figyelmét, ne fogyasszanak a már megvásárolt termékből.

Az Aldi Magyarország Németországból származó müzlit hív vissza, ugyanis a termékhez felhasznált szezámmag etilén-oxiddal szennyezett – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

A termékvisszahívás kizárólag 2021. 08. 26. minőségmegőrzési idejű, Natur Aktiv Bio Basis Müsli 5-Korn-Mix termékre vonatkozik.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el. Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.

Részletes termékleírás

Termék neve: Natur Aktiv Bio Basis Müsli 5-Korn-Mix

Probléma jellege: Etilén-oxid szennyezettség

Bejelentő: RASFF (Németország)

Probléma jellege: A termékhez felhasznált szezámmag etilén-oxiddal szennyezett

Minőségmegőrzési idő: 26.08.2021

Származási ország: Németország

Forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

A Nébih honlapján elérhető információk szerint az etilén-oxid egy szintetikusan előállított gáz, használják más szerves anyagok előállítására, orvosi berendezések sterilizálására, és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésére (például Indiában). Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek