Ezért fog minden élelmiszer jelentősen drágulni a közeljövőben

Jelentős mértékű drágulásra számíthatunk idén az alapanyagok árának emelkedése miatt. A közeljövőben nemcsak a hús, de a tejtermékek és még az üdítők is többe fognak kerülni.

Több élelmiszeripari termék is drágulni fog a közeljövőben az alapanyagárak emelkedése miatt, ez derül ki a G7 cikkéből, mely annak nézett utána, minek tudható be az élelmiszerárak növekedése. Mint kiderült, az alapanyagok ára sok esetben 40 vagy 50, egyes esetekben pedig 100 százalékkal nőtt csupán néhány hónap alatt.

A csomagolások ára is nőtt az elmúlt időszakban, az ásványvizek és üdítők mellett a tisztítószerek, tisztálkodószerek is drágábbá válhatnak, a hús-és pékiparban pedig a gabona, valamint a takarmányok árának emelkedése lehet az oka a késztermékek drágulásának is. Mint az a gazdasági portál cikkéből is kiderül, jelenleg több éves csúcson van a zab, a szójabab, a búza és a kukorica ára is, ezek az alapanyagok pedig a pékiparban és a húsiparban is meghatározó tényezői a termékek előállításának.

Arról már a Baromfi Termékek Tanácsa is nyilatkozott, hogy a takarmányárak növekedése miatt a következő időszakban drasztikusan emelkedik majd a szárnyas, legfőképp a csirkehús ára (20-25 százalékos növekedés várható), a takarmányár növekedése miatt viszont a pékáruk, kenyerek, valamint a tejtermékek ára is magasabb lesz, utóbbira a csomagolóanyagok árának emelkedése is hatással lehet.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.