7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Ki a Ligetbe! Pántlika

A Pántlikában a Városliget azt az arcát mutatja, amire a legszebb nosztalgiával gondolunk. Igazán menő retró stíl a fák lombja és csíkos napernyő alatt, színes lampionokkal és az elmaradhatatlan neon felirattal. Ha csak iszogatni jövünk, akkor is könnyű elcsábulni: smokerben puhulnak, füstölődnek a húsok, jók a burgerek, és egy bizonyos Jolán néni erdélyi receptje alapján főzik a bablevest és a túrógombócot is. Kutyaitató a fa mögött!

Pántlika / forrás

Pántlika
Budapest, Hermina út 47.

Gellérthegyi kilátással: Taverna Dionysos

Joggal sejthető, hogy autentikus görög helyen járunk, ha meglátjuk a Taverna Dionysos nevét, amit így is hozzáfűznek: Ταβερνα Διόνυσος Βουδαπέστη. Ez a görög étterem évtizedek óta a pesti éttermi világ biztos pontja, gasztroforradalom ide vagy oda. A görög tulajdonos révén itt a nemzeti ételeiket úgy kóstolhatod, hogy azt nem “magyarul” készítik. A Dionysosben a görög tavernák nyárias hangulata elevenedik meg, a Belgrád rakparti terasz pedig este igazán hangulatos a Gellérthegy és a Dunán úszó hajók látványával.

Taverna Dionysos / forrás

Taverna Dionysos Budapest

Budapest V. kerület, Belgrád rakpart 16.

Ahol vétek nem enni: Gerlóczy Kávéház

A Gerlóczy Kávéháznak még küzdenie is kellett a teraszhasználati jogért, amit 2017-ben vissza is kaptak. Szomorú is lenne a belvárosi utcakép nélkülük: az esetükben nem csak reklámszöveg a párizsi hangulat, főleg az esti fényekben igazán impozáns a látvány. A táblára krétával írt ajánlat, a kerek asztalok a tonettszékekkel, a vörös ponyva hozza az 1800-as évekbeli nosztalgiát. Itt külön ki kell emelnünk a séf, Nagy Attila konyháját, aki nem a belvárosban megszokott, turistahívogató egyenéttermek színvonalán viszi a helyet. Kifejezetten jó a konyha!

Gerlóczy Kávéház / forrás

Gerlóczy Kávéház

Budapest V. kerület, Gerlóczy u. 1.

Divathullámokon innen és túl: Szilvakék Paradicsom

Újlipótváros vendéglátása dübörög, menőbbnél menőbb helyek sorából váltogathatunk. Mi most azért ajánljuk a Szilvakék Paradicsomot, mert mégiscsak van abban valami megkapó, hogy ezen a helyen már a ‘60-as évek óta zajlik vendéglátás, a a ‘80-as években még kifőzde volt, majd csak később, a rendszerváltás után kapta a kicsit westernes stílust és a kiülős részt is. Megszületett a Blue Tomato, avagy a Szilvakék Paradicsom, ami nem újhullámos, nem szuperdizájnos, de van régi stílusú tatár bifsztek, óriás bécsiszelet, és jó itt kikötni, ha nem vágyik az ember újhullámos-specialty ételre-italra.

Szilvakék Paradicsom / forrás

Szilvakék Paradicsom

Budapest XIV. kerület, Pannónia u. 5.

Fellini, az örök

A Római part Kossuth-part nevű szakaszán járunk, ahol nyilván be sem kell mutatnunk a Fellini Kultúrbisztrót. Óriási robbant a megnyitásakor, és lám, ma sem kevésbé népszerű, amikor már jóval több lehetőségünk nyílik arra, hogy olyan Duna-parti helyen időzzünk, ahol egyszerű, de jó a konyha. A Fellini továbbra is élen jár abban, hogy extrajó hangulatot csinálnak. Élőzene, jazzbrunch, dj-k, irodalom – semmitől sem riadnak vissza, hogy 2024 tavaszán-nyarán is vonzóvá tegyék a kultikus helyet!

Felllini / forrás

Fellini Római Kultúrbisztró

Budapest III. kerület, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

A MAGKert visszatért

Újbudán, Kelenvölgy határában némi csendet követően megújulva tért vissza az egykori BBQ-s, burgeres hely. Biztosra mentek, változtattak is, meg nem is: immár Új MAGKert néven fut. Ne egy fancy helyre számítsatok, ez egy kis útszéli épület az Egérút közelében, ahová uram bocsá’ egy kocsmát képzelne az ember. Ne dőljetek be az első benyomásnak, a MAGKert szuper hely! Tesz is érte az új vezetőség, kívül-belül építik-szépítik. Kedves, közvetlen, jó a konyha, és a kertjükben úgy tudtok lelazulni, akár labdajátékot játszani, mintha a saját kertetekben lennétek. Az egyik legcsaládiasabb hangulatú kertes, kiülős hely.

Új MAGKert / forrás

Új MAGKert 

Budapest XI. kerület, Kelenvölgyi határsor 3.

Feltette Pesterzsébetet a jó helyek térképére: VakVarjú Csónakház

Itt aztán tényleg hatalmas a terasz, van légtér és pazar dunai kilátás. Külön plusz pont jár azért, hogy a pesterzsébeti Duna-partra kicsábítanak olyanokat is, akiknek nem jutott volna eszébe ide jönni enni-inni-lazulni. A VakVarjú étteremcsalád vonzereje megvan hozzá, Pesten és Budán több VakVarjút vittek már sikerre. A Csónakház alatt ne egy sörpados, lángosozós hangulatú helyre asszociáljatok: a hely modern, látványosan kialakított, miközben megtartották a VakVarjú éttermekre jellemző családias hangulatot.

VakVarjú / forrás

VakVarjú Csónakház

Budapest XX. kerület, Vízisport u. 12-18.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: VakVarjú / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek