Teljesen új Nutellát dobnak piacra hamarosan – Ebben lesz még jobb az eredetinél

A Nutella új kiadásában még jobban fog dominálni a kakaós íz! 

Az elmúlt években rengeteg vita kereszttüzében állt a Nutella: túl sok cukrot és nem feltétlenül fenntartható forrásból származó pálmaolajat használnak fel az előállítás során, nem dominál már benne a Piemontból származó prémium mogyoró íze. Az olasz Ferrero tavaly lebegtette meg annak hírét, hogy hamarosan egy új mogyorókrémet dobnak piacra, szeptember 2-től pedig tényleg új fejezet kezdődik a Nutella életében, a Ferrero ugyanis elkezdi árusítani a Nutella + Cocoa névre hallgató szériát.

DUPLA KAKAÓ

Az új mogyorókrémben duplájára emelték a kakaótartalmat, ezzel pedig a két legnagyobb mennyiségben megtalálható komponens, a fehér cukor és a pálmaolaj arányát lecsökkentették. A Dining Guidehíre szerint az új Nutella egyelőre még csak Nagy-Britanniában lesz kapható, ott viszont ugyanazon az áron vásárolható majd meg, mint a klasszikus változat.

Jelenleg a Magyarországon kapható Nutella a Ferrero közzétett adatai szerint nagyobb mennyiségben cukrot és pálmaolajat tartalmaz, a mogyoró 13%-ban, sovány tejpor 8,7%-ban, zsírszegény kakaópor pedig 7,4%-ban található meg benne.

A Ferrero mellett idén más édességgyártók is mérföldkőnek tekinthető változásokkal rukkoltak elő: míg a Lindt klasszikus csokoládéjavegán változatát állította elő nemrégiben, addig a Snickers újra elérhetővé tette a külföldiek számára egyik legnépszerűbb termékét, az eredetileg harminc éve megjelent Marathon szeletet.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?