Teljesen új Nutellát dobnak piacra hamarosan – Ebben lesz még jobb az eredetinél

A Nutella új kiadásában még jobban fog dominálni a kakaós íz! 

Az elmúlt években rengeteg vita kereszttüzében állt a Nutella: túl sok cukrot és nem feltétlenül fenntartható forrásból származó pálmaolajat használnak fel az előállítás során, nem dominál már benne a Piemontból származó prémium mogyoró íze. Az olasz Ferrero tavaly lebegtette meg annak hírét, hogy hamarosan egy új mogyorókrémet dobnak piacra, szeptember 2-től pedig tényleg új fejezet kezdődik a Nutella életében, a Ferrero ugyanis elkezdi árusítani a Nutella + Cocoa névre hallgató szériát.

DUPLA KAKAÓ

Az új mogyorókrémben duplájára emelték a kakaótartalmat, ezzel pedig a két legnagyobb mennyiségben megtalálható komponens, a fehér cukor és a pálmaolaj arányát lecsökkentették. A Dining Guidehíre szerint az új Nutella egyelőre még csak Nagy-Britanniában lesz kapható, ott viszont ugyanazon az áron vásárolható majd meg, mint a klasszikus változat.

Jelenleg a Magyarországon kapható Nutella a Ferrero közzétett adatai szerint nagyobb mennyiségben cukrot és pálmaolajat tartalmaz, a mogyoró 13%-ban, sovány tejpor 8,7%-ban, zsírszegény kakaópor pedig 7,4%-ban található meg benne.

A Ferrero mellett idén más édességgyártók is mérföldkőnek tekinthető változásokkal rukkoltak elő: míg a Lindt klasszikus csokoládéjavegán változatát állította elő nemrégiben, addig a Snickers újra elérhetővé tette a külföldiek számára egyik legnépszerűbb termékét, az eredetileg harminc éve megjelent Marathon szeletet.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!