Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljesen új Nutellát dobnak piacra hamarosan – Ebben lesz még jobb az eredetinél

A Nutella új kiadásában még jobban fog dominálni a kakaós íz! 

Az elmúlt években rengeteg vita kereszttüzében állt a Nutella: túl sok cukrot és nem feltétlenül fenntartható forrásból származó pálmaolajat használnak fel az előállítás során, nem dominál már benne a Piemontból származó prémium mogyoró íze. Az olasz Ferrero tavaly lebegtette meg annak hírét, hogy hamarosan egy új mogyorókrémet dobnak piacra, szeptember 2-től pedig tényleg új fejezet kezdődik a Nutella életében, a Ferrero ugyanis elkezdi árusítani a Nutella + Cocoa névre hallgató szériát.  

DUPLA KAKAÓ

Az új mogyorókrémben duplájára emelték a kakaótartalmat, ezzel pedig a két legnagyobb mennyiségben megtalálható komponens, a fehér cukor és a pálmaolaj arányát lecsökkentették. A Dining Guide híre szerint az új Nutella egyelőre még csak Nagy-Britanniában lesz kapható, ott viszont ugyanazon az áron vásárolható majd meg, mint a klasszikus változat. 

Jelenleg a Magyarországon kapható Nutella a Ferrero közzétett adatai szerint nagyobb mennyiségben cukrot és pálmaolajat tartalmaz, a mogyoró 13%-ban, sovány tejpor 8,7%-ban, zsírszegény kakaópor pedig 7,4%-ban található meg benne. 

A Ferrero mellett idén más édességgyártók is mérföldkőnek tekinthető változásokkal rukkoltak elő: míg a Lindt klasszikus csokoládéja vegán változatát állította elő nemrégiben, addig a Snickers újra elérhetővé tette a külföldiek számára egyik legnépszerűbb termékét, az eredetileg harminc éve megjelent Marathon szeletet. 

Ez is érdekelhet:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!