Vigyázat, MOLYinvázió a konyhában: így szabadulj meg tőlük minél előbb!

A meleg hónapokban könnyedén elszaporodhatnak a molyok, amik ellen igazi, végeláthatatlan harc veheti kezdetét. Ez alkalommal spórold meg a kínszenvedést! 

Évek óta ádáz küzdelmet folytatsz a molyok ellen? Ellepték a konyhád, és az ecetes víz sem tartja távol őket? Próbálkozz más, hatékony házi praktikákkal!
Szelektálj!
Vizsgáld át a konyhaszekrényben, spájzban lévő összes ételt. A gabonaalapú termékek, mint a liszt, a tészta és a sütőkeverékek, a diófélék és az édességek a molyok kedvencei, de megtelepedhetnek még a háziállatok ételeiben is. Mindent dobj ki, aminek csomagolásán hálószerű képződményt látsz. Ha egy csomag lyukacsos, sajnos az is mehet a szemétbe, hiszen nagy valószínűséggel a molylárva már az ételben van.
Nagy szelektálás után még nagyobb takarítás
A konyhaszekrényeket teljesen ki kell üríteni. Ezután porszívózd ki a polcokat, majd töröld át ecetes vízzel az összes konzervdobozt, zacskót. Ezután jöhet egy szappanos vizes átmosás is, majd a visszapakolás, rendszerezés.
Rendszerezz okosan!
Szerezz be sok jól zárható tárolóedényt, de az üveg, műanyag vagy fém is tökéletes választás. Minden ételt, ami zacskóban van, tárolóba kell tenni és jól lezárni a tetejét, így egészen biztosan nem tud a moly hozzájuk férkőzni.
Két hasznos tipp, amit még érdemes megfogadni
1.FAGYASSZ
A mélyhűtőben is lehet egy kis helyet szorítani, és egy hétig ott tárolni vásárlás után a lisztet, zabpelyhet és a magvakat, mert ezeket szeretik a molyok a legjobban. A fagyasztással pedig kiölöd az ételekből a molylárvákat, ha esetleg a boltból érkeznének a konyhádba!
2. ELLENŐRIZZ
Időről-időre ellenőrizd mind a konyhát, mind a spájzot. Ha minden igyekezetet ellenére ismét molyokat látsz, kezdd elölről a hadműveletet, hogy megakadályozd az elszaporodásukat.
Ez is érdekelhet:

via thespruce

címlapkép: Getty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...