Egy szuper, újságíróknak rendezett közös főzésen vettünk részt a Vénusz és a Budapest Makery szervezésében kedd délután, ahol a Vénusz bemutatta D-vitaminnal dúsított Immuno termékcsaládjának tagjait, a Vénusz Immuno étolajat és a Vénusz Immuno kenőmargarint.
Különlegességük, hogy mindkét termékben megtalálható a D-vitamin.
A D-vitaminról dióhéjban:
Elegendő mennyiségben fogyasztva – hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A D-vitamin ezen kívül segíti a kalcium és foszfor megfelelő felszívódását, így szerepet játszik az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásában, illetve a sejtosztódásban is.
Az este elején Szekeres Nóra műsorvezető navigálásával meghallgattuk a D-vitamin legfontosabb jellemzőit Héder Éva dietetikustól, megismertük a termékeket, és ezek után kisebb csoportokban készítettünk előételeket és süteményt: különféle mártogatósokat Vénusz Immuno margarinnal és szilvás-csokis muffint Vénusz Immuno étolajjal.
Végül pedig mindenki megsüthette saját vacsoráját - csirkemellet korianderrel, petrezselyemmel, fokhagymával, sütőtökkel, mogyoróval, köretként salátával és fügével, mindezt a Budapest Makery szuper csapatának segítségével.
Vénusz Immuno Étolaj: egy adagjával (10 g) fedezi a felnőttek számára ajánlott napi D-vitamin mennyiség 15%-át. Sütéshez, főzéshez kiváló, de házi majonéz és pác alapjaként is remek választás.
Vénusz Immuno Kenőmargarin: egy adagja (10 g) fedezi a felnőttek számára ajánlott napi D-vitamin mennyiség 50%-át, illetve az A-vitamin-szükséglet 10%-át, amely utóbbi hozzájárul a sejtnövekedéshez. Tökéletes kiegészítője lehet a reggeli szendvicsnek vagy egy finom pástétom alapjának. Laktózmentes, így tej- és tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
"Részesítsük előnyben az idényzöldségeket, így a hidegebb hónapokban fogyasszunk bátran sok sütőtököt, gesztenyét, céklát, káposztát vagy gombát. Ugyanis ha kellőképpen odafigyelünk az étkezésünkre és a megfelelő vitaminbevitelre, akkor azzal nagyban hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez, még télen is” – tanácsolja Héder Éva.
Köszönjük szépen a meghívást, a szervezést és a vacsorát!
Ezeket olvastad már?
Te sem eszel sertéshúst, mert nem egészséges? Ugyan már! Felejtsd...
Szereted a sertéshúst, de nem mered enni, mert nem egészséges? Ma már tudjuk, hogy ez az állítás ebben a formában nem igaz. Mutatjuk, melyik húsokat fogyaszthatod bátran! (x)
Bodon Judit dietetikusEgészséges tízórait a gyereknek!
Már csak egy hét, és kezdődik az iskola - újra szembe kell néznünk az egészséges tízórai kérdésével. Íme tippjeim, mi kerüljön az uzsonnás dobozba!
Szálka Brigitta dietetikusTop 10 egészséges reggeli kence
Reggeli nélkül nem indulhat a nap. Sonka-sajt-szalámi megvolt, de mit lehetne még enni, hogy ne váljon unalmassá? Például szuper, egészséges krémeket!
Bodon Judit dietetikusA