Te főztél már étteremben? Mi most megtettük, ráadásul D-vitaminnal dúsított vadiúj termékekkel

A Vénusz és a Budapest Makery sajtóeseményén kipróbáltuk az új, D-vitaminnal dúsított termékeket, majd életünkben először étteremben főztünk - saját magunknak. Remek volt!

Egy szuper, újságíróknak rendezett közös főzésen vettünk részt a Vénusz és a Budapest Makery szervezésében kedd délután, ahol a Vénusz bemutatta D-vitaminnal dúsított Immuno termékcsaládjának tagjait, a Vénusz Immuno étolajat és a Vénusz Immuno kenőmargarint.

Különlegességük, hogy mindkét termékben megtalálható a D-vitamin.

A D-vitaminról dióhéjban:

Elegendő mennyiségben fogyasztva – hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A D-vitamin ezen kívül segíti a kalcium és foszfor megfelelő felszívódását, így szerepet játszik az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásában, illetve a sejtosztódásban is.

A Vénusz új termékei

Az este elején Szekeres Nóra műsorvezető navigálásával meghallgattuk a D-vitamin legfontosabb jellemzőit Héder Éva dietetikustól, megismertük a termékeket, és ezek után kisebb csoportokban készítettünk előételeket és süteményt: különféle mártogatósokat Vénusz Immuno margarinnal és szilvás-csokis muffint Vénusz Immuno étolajjal.

Héder Éva a D-vitaminról mesél a Budapest Makeryben

Végül pedig mindenki megsüthette saját vacsoráját - csirkemellet korianderrel, petrezselyemmel, fokhagymával, sütőtökkel, mogyoróval, köretként salátával és fügével, mindezt a Budapest Makery szuper csapatának segítségével.

Készülnek a csirkék - ki-ki magának sütött és főzött

Vénusz Immuno Étolaj: egy adagjával (10 g) fedezi a felnőttek számára ajánlott napi D-vitamin mennyiség 15%-át. Sütéshez, főzéshez kiváló, de házi majonéz és pác alapjaként is remek választás.

Vénusz Immuno Kenőmargarin: egy adagja (10 g) fedezi a felnőttek számára ajánlott napi D-vitamin mennyiség 50%-át, illetve az A-vitamin-szükséglet 10%-át, amely utóbbi hozzájárul a sejtnövekedéshez. Tökéletes kiegészítője lehet a reggeli szendvicsnek vagy egy finom pástétom alapjának. Laktózmentes, így tej- és tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

"Részesítsük előnyben az idényzöldségeket, így a hidegebb hónapokban fogyasszunk bátran sok sütőtököt, gesztenyét, céklát, káposztát vagy gombát. Ugyanis ha kellőképpen odafigyelünk az étkezésünkre és a megfelelő vitaminbevitelre, akkor azzal nagyban hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez, még télen is” – tanácsolja Héder Éva.

A kész vacsora - csirke fűszeresen, sütőtökkel, mogyoróval, salátával, mézes fügével

Köszönjük szépen a meghívást, a szervezést és a vacsorát!

Ezeket olvastad már?

A

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...