A tavasz 6+1 izgalmas új étteremnyitása – A Bartók Béla út és Nápoly is hódít

Minden hónapban, minden évszakban látható a fejlődés: igenis egyre több az olyan vendéglátóhely itthon, ahol igazán komolyan veszik a jó kávét, a minőségi pékárut, a főzést és persze a jobbnál jobb pizzákat. Tavaszi felfedezéseink következnek!

A Che Che Nemburger tulajdonosa újra itthon: Nicaragua Cafe Brunch

A márciusban nyílt új brunch-olda előtt elsétálva fél szemmel az üzlet feliratára pillantva portugálnak gondoltuk a helyet. A kék-fehér cégér azonban sokkal repít, jelesül Közép-Amerikába, Nicaraugába. A tulajdonos ismert arc a hazai streetfood-szcénában: László Márton a Che Che Nemburger alapítója, aki a food truckjával anno a Magyar Street Food Egyesület díját is elnyerte. A “truck” műfaja pedig annyira bejött, hogy jó pár évvel ezelőtt felkerekedett szép kis – pontosabban nagy – családjával, és feleségével, öt gyermekével lakókocsira váltott, és állomásról állomásra gurulva elkezdték felfedezni a tengerentúlt. Amerika és a karibi térség után végül hazakanyarodtak, és a újraletelepedést egy új hely nyitásával erősítették meg. A dizájn az egykori spanyol gyarmati országot idézi, a brunch étlap erős nemzettközi felhozatal, kikacsintásokkal Nicaraguára. Az eddig is szeretett Bartók Béla út csak egyre színesedik, jó reggelizőből pedig soha nem elég.

Nicaragua Cafe Brunch / forrás

Nicaragua Cafe Brunch

Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 21.

Nápoly a Bikás Parknál: Tasty újratöltve

A Tasty neve nem sokat árul el arról, milyen igazi jó olasz pizzát készítenek. A stílus nápolyi, az eredeti olasz alapanyagok használatában pedig annyira korrekt a pizzéria, hogy náluk nem áll elő a gyakori csalódásélmény, amikor vacak sonka és még vacakabb sajt árválkodik a pizzánkon. A kerületben igen jó nevű pizzéria a Bartók Béla út kijjebb eső részéről egy központibb helyre, a Bikás Parkhoz költöztek. Nagyobb üzlethelyiségbe rendezkedtek be a népszerű Chili Fitness alsó szintén, így nagy eséllyel még többen fogják megismerni a pizzáikat. Újítottak, bővítettek a kínálaton is, és ha súghatunk, az Angus marhaburgerük is vetekszik a pizzák adta élménnyel.

Tasty / forrás

Tasty Pizzéria

Budapest XI. kerület, Etele út 57.

Minden kerek: BOLL by Csemege

Specialty kávézó, natúr borbár, bisztró a BOLL önmeghatározása, a helyszín és a filozófia azonban ugyancsak ismerős lehet. Nem ok nélkül: a NOR/MA szomszédságában vagyunk, és a Csemege született újjá. Innen már sejthető, hogy a bűvszavak továbbra is a specialty/nordic/natúrborok. Egyszóval a BOLL is egy városi, menő, gourmet hely, ahol az alapanyagok és a minőség van fókuszban, határozott hátraarccal a pálmafáknak és a riviérának, skandináv stílusban. Az egyik első asszociáció márpedig a húsgolyó, ha a mindennapok északi konyhájára gondolunk. A BOLL a brunch-idő zárultával a húsos, halas és vegán golyóknak szenteli a működését, és elhozza nekünk a város első natúrbor-golyó párosítás ajánlását. Ezt ki kell próbálni.

BOLL by Csemege / forrás

BOLL by Csemege

Budapest V. kerület, Kecskeméti u. 9.

A Szabadság Kávéház most már: Itt Várlak

A Szabadság Kávéház megvan? A belváros legközepén, a Szabadség tértől pár lépésre, a Batthyány-örökmécsesnél áll az egykori budapesti kávéházi kultúra egyik ódon épülete az Ady-emléktáblával a ház falán. A századfordulón a kávéház sztárvendége volt a költő, és akárhogy is alakuljon a hely sorsa, illik megemlékezni róla, hogy itt született meg a Harc a Nagyúrral című, azóta sem feledett verse. Az épületben ezelőtt a modernre hangolt Szabadság Bisztró működött, most pedig visszatérnek a kávéházi gyökerekhez, habár annak 21. századi formájában: Adyék még bizonyára nem egy Cortadót kértek passion fruitos juice-szal, és a korabeli sütemények ismérve sem volt, hogy vegán-e vagy cukormentes. A Szabadság Kávéház tehát tovább él: érdemes megjegyezni, hogy a belváros turistahelyei körében az Itt Várlak kulturális eseményekkel készül. Itt az ideje az új kulturális és társas fellendülésnek az Aulich sarkán!

Itt Várlak / forrás

Itt Várlak

Budapest V. kerület, Aulich u. 8.

Dzsungelkaland Józsefvárosban: Journey Cafe

Bírjuk, ha egy helynek (vagy embernek…) van mondanivalója saját magán túl a világról is. Ez az újhullámos kávézó épp ilyen: környezetbarát kávé- és teaházként jelentkezett be a fővárosi vendéglátás vérkeringésébe. Cuki hely, nem a belvárosban dívó, körzővel-vonalzóval tervezett dizájnkávézók és -bárok egyike. Kedves, egy kicsit szabálytalan, meleg hangulatú, ahol nem csak a kávék kapnak főszerepet, hanem a teák is. Érdemes felfedezni, hogy a (városi) dzsungeles enteriőrben miként is érvényesül a környezetbarát hitvallás. Ehhez a Józsefvárosba kell mennünk, a körúton túl. Csak négy napot tartanak nyitva, nézzetek rá előbb a nyitvatartásra!

Journey Cafe

Budapest VIII. kerület, Víg utca 28/1

A nápolyi ige tovább terjeszkedik: Robi di Napoli

Őrbottyán egy helyes kis település Budapesttől északra, közel Veresegyházhoz. Csak 1970 óta létezik, két még kisebb település, Őrszentmiklós and Vácbottyán összeolvasztásából született. És lám, már Őrbottyánnak is van saját nápolyi pizzériája, mégpedig egy harcedzett vendéglátósnak, Erdélyi Róbertnek köszönhetően. (Nem összetéveszteni őt a Tuning Burger tulajdonosával, szintén Erdélyi Róberttel!) A szakács-étteremtulaj a pizzakészítés azon érájában is működött, amikor sok olasz tudást és alapanyagot még nem láttak az itthon készült pizzát. Aztán ő is fejlesztette magát, egyik szakmai mérföldköve volt a nagykörúti Forni di Napoli, míg végül elérkezett az idő, hogy megnyissa a saját helyét. Olyannyira az, hogy kezdetben a saját teraszát építette be, majd kicsit arrébb költözve elkezdte felfedezni magának a környék.

Robi di Napoli / forrás

Robi di Napoli

Őrbottyán, Rákóczi Ferenc u. 118.

+ 1. Új Biang az Astorián

A Wang Mester-féle kínaiból pedig sosem elég! A Biang Bisztró adta élményt még közelebbre hozták nekünk, irány az Astoria! Olvassátok beszámolónkat róla, itt!

Biang Astoria / Fotó: Forgács Zsuzsanna

Biang Astoria

Budapest, VII. ker. Rákóczi út 8.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: BOLL by Csemege / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek