Szív alakú szendvics gyereknapra

Nemcsak gyereknapon érvényes! Máskor is örülnek unokáink, ha szív alakú szendviccsel kedveskedünk nekik. Nem nagy kunszt elkészíteni!

Fotó: Flickr - by theloushe

Nagyszülők és unokák címmel jelenik meg kötetem a Könyvhétre, és annyi minden más mellett, gyerekeknek szóló receptek is találhatók benne. Közülük választottam ki ezt a szív alakú szendvicset, és remélem, minden kisgyerek örömmel falatozza majd, mint ahogy az én unokáim is ezt teszik.

Nagyon egyszerű elkészíteni, semmiféle kiszúró forma nem szükséges hozzá, csak egy domború hátú félkilós kenyér, vagyis egyszerűen, egy vekni. Ez lehet fehér, félbarna, barna, ki milyet szeret. Én most rozscipóból formáztam. Alulra kerülhet margarin, vaj vagy fűszervaj, esetleg valamilyen házi kence, nekem az uborkás túrókrém a kedvencem.

Lássuk, hogyan varázsoljunk kenyérszívet!

  1. Egy szelet kenyeret a felső bal harmadától indulva vágjunk szét úgy átlósan, hogy középtől kissé jobbra fejezzük be a műveletet.
  2. Most a jobb felét fordítsuk meg, és amikor a két srég szeletet egymás mellé tesszük, szép szívformát ad ki.
  3. Miután megkentük, megpakolhatjuk felvágottal, szalámival, de akár sült hússal, sajttal, főtt tojással, és kedvünk szerint, vagy unokáink kívánságának megfelelően, friss zöldségkarikákkal, salátával díszíthetjük.

{ GALÉRIA = title:Sz%C3%ADv%20k%C3%BCldi%20szendvics, 0,1,2,3,4 }

{node=140904}

Ilyesfajta reggelinek vagy vacsorának különösen kisebb unokáink szoktak örülni, akik már maguk is tudnak szívet rajzolni, de nagyon népszerű a gyerekbulikon is.

De, hogy aktuálisak legyünk, készítsük el most ezt a „Szív küldi szívnek” kenyérszeletet a gyereknapi reggelire vagy uzsonnára!

Mari nagyi

Gyerekek kedvére: színes gombócok >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.