Szív alakú szendvics gyereknapra

Nemcsak gyereknapon érvényes! Máskor is örülnek unokáink, ha szív alakú szendviccsel kedveskedünk nekik. Nem nagy kunszt elkészíteni!

Fotó: Flickr - by theloushe

Nagyszülők és unokák címmel jelenik meg kötetem a Könyvhétre, és annyi minden más mellett, gyerekeknek szóló receptek is találhatók benne. Közülük választottam ki ezt a szív alakú szendvicset, és remélem, minden kisgyerek örömmel falatozza majd, mint ahogy az én unokáim is ezt teszik.

Nagyon egyszerű elkészíteni, semmiféle kiszúró forma nem szükséges hozzá, csak egy domború hátú félkilós kenyér, vagyis egyszerűen, egy vekni. Ez lehet fehér, félbarna, barna, ki milyet szeret. Én most rozscipóból formáztam. Alulra kerülhet margarin, vaj vagy fűszervaj, esetleg valamilyen házi kence, nekem az uborkás túrókrém a kedvencem.

Lássuk, hogyan varázsoljunk kenyérszívet!

  1. Egy szelet kenyeret a felső bal harmadától indulva vágjunk szét úgy átlósan, hogy középtől kissé jobbra fejezzük be a műveletet.
  2. Most a jobb felét fordítsuk meg, és amikor a két srég szeletet egymás mellé tesszük, szép szívformát ad ki.
  3. Miután megkentük, megpakolhatjuk felvágottal, szalámival, de akár sült hússal, sajttal, főtt tojással, és kedvünk szerint, vagy unokáink kívánságának megfelelően, friss zöldségkarikákkal, salátával díszíthetjük.

{ GALÉRIA = title:Sz%C3%ADv%20k%C3%BCldi%20szendvics, 0,1,2,3,4 }

{node=140904}

Ilyesfajta reggelinek vagy vacsorának különösen kisebb unokáink szoktak örülni, akik már maguk is tudnak szívet rajzolni, de nagyon népszerű a gyerekbulikon is.

De, hogy aktuálisak legyünk, készítsük el most ezt a „Szív küldi szívnek” kenyérszeletet a gyereknapi reggelire vagy uzsonnára!

Mari nagyi

Gyerekek kedvére: színes gombócok >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...