Ennyibe kerül egy korsó sör és egy „olcsó” gyros a SZIGETEN

Két év kihagyás után szerdán újra tárt kapukkal várja a fesztiválozókat a SZIGET. Idén mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a vendégeknek, ha kiadós lakomát akarnak tartani, mutatjuk, mennyiért érezheti jól magát az ember, ha már kezében van a napi- vagy a hetijegye.

Sokat kellett várni rá, de 2 évnyi kényszerpihenő után ma újra kezdetét veszi a SZIGET fesztivál, ahol számos világhírű fellépő és számtalan izgalmas zenei és kulturális program várja a fesztiválozókat. A Forbes.hu rövid körképet készített arról, milyen árakra számíthatnak a SZIGET vendégei, az pedig már most világosan látszik, hogy a két év kihagyás és az infláció a bulizásra is nagy hatással lesz.

Kezdődik a SZIGET (Fotó: Didier Messens/Getty Images)

A Forbes által közzétett hivatalos árlista szerint idén 1290 forintot kell fizetnie a nagyérdeműnek egy csapolt Dreherért, a dobozos sör pedig még ennél is drágább egy százassal. A ciderek 1590 forintért kaphatóak, a rövidek (vodka, whiskey, rum, pálinka) átlagosan 1950 forintba kerülnek 4 centiliterenként.

Egy fél literes üdítőért 890 forintot, az ásványvízért 850 forintot, egy koktélért pedig akár hatezer forintot is elkérnek már. Egy, a Redditen talált 2019-es árlista alapján a röviditalok ára 39,2 százalékkal, a csapolt Dreher 72 százalékkal, az üdítők 56 százalékkal kerülnek többe.

Nem lesz olcsó az étkezés sem. Egy gyros pitában 3000 forintba kerül, a box 4000, míg egy gyrostál 5000 forintba fog kerülni, de egy vegetáriánus tortilláért is 2500 forintot kell fizetni.

Bár nem kis mértékben drágult a fesztivál, az árak egy külföldi pénztárcájának közel sem olyan terhelőek mint nekünk. Összehasonlításképpen, a barcelonai Primavera Soundon csak a sörárak kétezernél kezdődnek, való igaz, a spanyol fesztivál csak részben a helyieket, és sokkal inkább a nemzetközi közönséget vonzza be.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek