5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!

 Jön a tiltólista. Ezen az 5 helyen semmiképp se használd a mosogatószered.

jöjjön az az 5 hely vagy tárgy, ahol és amire egyáltalán nem tanácsos használni az amúgy meglepően univerzális és sokoldalú sima konyhai mosogatószert.

1. Autómosás

Ha esetleg kézbefogtad a kefét és a kerti slagot, hogy most nekiállsz lesuvickolni a talpig sáros-mocskos kocsidat, nehogy mosogatószert önts rá! Állítólag nem tesz jót a festéknek.

2. Mosogatógép

Csábító és kézenfekvő lehet az ötlet, hogy ha már egy a cél, és pont kifogytál a tablettából, a gépbe löttyints egy nagyobb adag folyékony mosogatólevet - ne tedd! Sokkal jobban habzik, mint a nem véletlen fékezett habzású mosogatógép-tabletták, amik ezáltal hatékonyabbak, és maradéktalanul leöblíthetők a program végén.

Ezt is olvasd el!

Erre a 10 dologra képes a mosogatószer!

3. Mosógép

Szintén zenész - fokozott habzása miatt eláraszthatja a mosáskor a fürdőt a habfelhő, ha mosogatólevet töltünk a ruhákhoz. Meg amúgy is: miért tennénk? Nem véletlen lett kitalálta a mosószer vagy a mosódió - ezek kitűnőek a ruhatisztításhoz.

4. Ablak és tükör

Ha fogytán az ablaktisztítód, inkább a sima vizet válaszd, mint a mosogatószert - csúnyán csíkos lehet tőle az ablaküveged vagy a tükröd!

5. Vegytisztítandó ruhák

Rárepült a pörköltszaft a terítőre? Nem gond, ha gyorsan ráöntesz némi mosogatószert jobb híján egy kevés vízzel, de finom, kényes, vegytisztításra szánt (dry cleaning) mosható ruhaneműket, textíliákat nehogy mosogatószerrel kezeld, mert nem lesz jó vége!

(via goodhousekeeping), címlapfotó: Flickr by peapod labs)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek