5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!

 Jön a tiltólista. Ezen az 5 helyen semmiképp se használd a mosogatószered.

jöjjön az az 5 hely vagy tárgy, ahol és amire egyáltalán nem tanácsos használni az amúgy meglepően univerzális és sokoldalú sima konyhai mosogatószert.

1. Autómosás

Ha esetleg kézbefogtad a kefét és a kerti slagot, hogy most nekiállsz lesuvickolni a talpig sáros-mocskos kocsidat, nehogy mosogatószert önts rá! Állítólag nem tesz jót a festéknek.

2. Mosogatógép

Csábító és kézenfekvő lehet az ötlet, hogy ha már egy a cél, és pont kifogytál a tablettából, a gépbe löttyints egy nagyobb adag folyékony mosogatólevet - ne tedd! Sokkal jobban habzik, mint a nem véletlen fékezett habzású mosogatógép-tabletták, amik ezáltal hatékonyabbak, és maradéktalanul leöblíthetők a program végén.

Ezt is olvasd el!

Erre a 10 dologra képes a mosogatószer!

3. Mosógép

Szintén zenész - fokozott habzása miatt eláraszthatja a mosáskor a fürdőt a habfelhő, ha mosogatólevet töltünk a ruhákhoz. Meg amúgy is: miért tennénk? Nem véletlen lett kitalálta a mosószer vagy a mosódió - ezek kitűnőek a ruhatisztításhoz.

4. Ablak és tükör

Ha fogytán az ablaktisztítód, inkább a sima vizet válaszd, mint a mosogatószert - csúnyán csíkos lehet tőle az ablaküveged vagy a tükröd!

5. Vegytisztítandó ruhák

Rárepült a pörköltszaft a terítőre? Nem gond, ha gyorsan ráöntesz némi mosogatószert jobb híján egy kevés vízzel, de finom, kényes, vegytisztításra szánt (dry cleaning) mosható ruhaneműket, textíliákat nehogy mosogatószerrel kezeld, mert nem lesz jó vége!

(via goodhousekeeping), címlapfotó: Flickr by peapod labs)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...