Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerelem a bezártságban: 6 tipp, hogy ne múljon el

Napi 24 órában könnyen egymás agyára mehetünk.

Most szinte mindenki otthon van a szeretteivel és sokan ettől azt várják, hogy közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha. Ez persze meg is történhet, de közel sem olyan könnyen, mint gondolnánk. A legtöbb ember hatalmas stresszben van és a ki nem mondott félelmeink könnyen közénk állhatnak, arról nem is beszélve, hogy az összezártságban  apró súrlódások hatalmas konfliktussá válhatnak néhány óra leforgása alatt. A párok nem tudnak egy veszekedés után teret hagyni egymásnak: nincs eltávolodás és újra közeledés, hanem csak a konstans fizikai közelség. Ahhoz, hogy ez ne legyen kezelhetetlen, a Psychology Today néhány okos módszert ajánl.

Próbáljunk meg hálásak lenni azért, ami van

Sokan egyedül kénytelenek átvészelni ezt a nehéz időszakot, így már azért is hálásak lehetünk, hogy egyáltalán valaki velünk van, akivel élőben megoszthatjuk a gondolatainkat, illetve akivel fizikai kontaktust létesíthetünk. A gyakorlatban úgy mutathatjuk a ki a hálánkat, hogy úgy viselkedünk, mintha a partnerünknek születésnapja lenne. Ilyenkor reggel rámosolygunk, a legapróbb pozitívumot is megdicsérjük, és lenyelünk minden felesleges kritikát. Ha ezt bírjuk tartani, esélyes, hogy a partnerünk is hasonlóképpen reagál és máris lényegesen jobb helyzetből indulunk, mint azok a párok, akik elvárják, hogy magától legyen minden könnyű.

Öleljük meg egymást minden nap

A köszönés és elköszönés rituáléi, a puszi, ölelés és az érzelmek kinyilvánítása könnyen elmaradhat, ha nem kell egymásnak búcsút mondanunk és nem is élhetjük át a találkozás örömét. Ezért aztán érdemes odafigyelni arra, hogy ezek a rituálék fennmaradjanak valahogy. A pszichológus azt javasolja, hogy találjunk ki kreatív új rituálékat. Például ölelkezzünk reggelente és kedveskedjünk a partnerünknek esténként pár szóval minden egyes napon.

Kezdjünk új tevékenységekbe

Amikor az ember huzamosan otthon tartózkodik, a napok egybefolyhatnak és sem elejük, sem végük nincs a heteknek. Ennek úgy lehet ellentartani, hogy meghatározott napokra meghatározott tevékenységeket találunk ki. Ez úgy nézhet ki a gyakorlatban, hogy hétfőnként együtt sportolunk valamit, keddenként társasjátékot játszunk, és így tovább. Nyilván minden párnak magának kell kitalálnia, hogy hozzájuk milyen programszerű tevékenység illik, de a lényeg ezesetben a rendszeresség, hogy ne vesszük el az időben, hanem legalább egy-egy hétnek lássuk a végét.

Nyugtassuk meg a partnerünket

Azon most nem tudunk változtatni, hogy jelentős mértékben megváltozott az életünk, de abban nagyon sokat segíthetünk másoknak, hogy megnyugtassuk őket. Próbáljunk meg kifejezetten odafigyelni arra, hogy mikor feszült a társunk és ilyenkor tegyük azt, amitől megnyugszik. Van, akinél ez egy masszázs, másnál az, ha vicces videókat nézünk együtt, a lényeg, hogy szüneteltessük egy kicsit a stresszt.

Hagyjunk teret a másiknak

Ezt mondani sem kell, mert mindenki tudja, hogy könnyen egymás agyára mehetünk, ha egy percet sem tölthetünk egyedül. De hogyan lehetünk egyedül, ha egy térben kell tartózkodnunk? Ilyenkor elsődleges szempont, hogy csend legyen. Persze nyugodtan elvonulhatunk egy sarokba és fülhallgatóval bármit nézhetünk és hallgathatunk, ilyenkor a partnerünk tud egy kicsit egyedül lenni, azaz nem kell, hogy folyamatosan interakcióban legyen. Ez persze kétirányú kell, hogy legyen: nyugodtan megkérhetjük a párunkat is, hogy egy kicsit foglalja el magát, és engedjen minket, amennyire lehet, egyedül lenni.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!