Kiderült, milyen élelmiszereket vásárolhatunk majd SZÉP-kártyával

Végre kiderültek a részletek a SZÉP-kártyás fizetéssel kapcsolatban. Mutatjuk, mely élelmiszerekért fizethetünk majd ezzel a kártyával.

Csütörtökön jelentette be mindenféle részlet nélkül a Facebookon Orbán Viktor, hogy 2022 februárjától már élelmiszert is vehetünk SZÉP-kártyával. Azóta már több részletre is fényderült, többek között az is, mely ételeket vásárolhatjuk meg a kártyán lévő összeg terhére.

Kiderült, milyen élelmiszereket vásárolhatunk SZÉP-kártyával

Majdnem minden élelmiszercsoport beletartozik a halmazba, kivéve alkoholtartalmú italok, illetve dohány- és feldolgozott dohánypótló termékek.

A rendelet szerint azon gazdasági társaságnál, egyéni vállalkozónál, egyéni cégnél, őstermelőnél, vagy családi gazdaságnál lehet vásárolni, amely főtevékenységként az alábbi tevékenységek valamelyikét folytatja:

  • Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem (TEÁOR kód: 4711)
  • Zöldség, gyümölcs kiskereskedelme (TEÁOR kód: 4721)
  • Hús-, húskészítmény kiskereskedelme (TEÁOR kód: 4722)
  • Hal kiskereskedelme (TEÁOR kód: 4723)
  • Kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem (TEÁOR kód: 4724)
  • Egyéb élelmiszer-kiskereskedelem (TEÁOR kód: 4729)
  • Élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelme (TEÁOR kód: 4781).

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek