Bacon, amivel nem fogod összefüstölni a lakást

A múlt héten három baconterméket teszteltünk, most pedig az Amerika-szerte legismertebb készterméket tettük újabb próbára. A legjobb tengerentúli reggelit mostantól te is el tudod otthon készíteni!

A Tamási-Hús Kft. American Streaky Bacon nevezetű terméke egy 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült baconszelet, ami füstös, autentikus, amerikai ízt idéz a tányérunkra. Ezt a hazai piacon újdonságszámba menő kiszerelést a magyarországi, piacvezető bacongyártó vállalkozás fejlesztette ki és gyártja. Alapanyagként ugyanazt a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonnát használják fel hozzá, amit a cég többi bacontermékében már megismerhettünk.

Így készül az American Streaky Bacon

A baconszeletek sütése speciális gyártósoron, két teflonszalag között történik, ahol a sült bacon saját zsírjában, hozzáadott zsiradék nélkül készül el.

Az alapot biztosító sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfafüstöléstől nyer zamatot: nincsenek benne ízfokozók, nátrium glutamát, térfogatnövelők és hozzáadott cukor sem.

Első blikkre kevésnek tűnhetnek az 50 grammos csomagok, mi is tapogattuk, méricskéltük a hozzánk érkezőket, de végül rájöttünk, ez már a kisült szalonna, akár 4-5 hamburgerbe elegendő bacon van bennük.

Hova használhatjátok?

Hamburgerekbe, szendvicsekbe salátákhoz, reggelire tojás mellé, de rakott és göngyölt ételek kiegészítőjeként is tökéletes lehet. Az igazi amerikai életérzéshez a vastagabbra sütött, juharsziruppal leöntött palacsinta tetején is ott a helye. Kiváló választás piknikhez, utazáshoz összeállított csomagokban vagy mártogatós szószokhoz, de egy gyors ebéd része is lehet a munkahelyen vagy az iskolában. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk szobahőmérsékleten is.

Mi hova használtuk? Legek jönnek!

Mivel a múlt heti tesztcikkünkben egy óriás hamburgert már teletömtünk American Streaky Baconnel, most egy másik világszenzációt sütöttünk hozzá: a legkiterjedtebb gyorsétteremlánc legjobb reggeli szendvicsébe, angol muffinba tettük egy kevés hagymás majonéz, tükörtojás, valamint egy-egy szelet paradicsom és cheddar mellé. Jól hangzik, ugye? Mi teljesen odavoltunk tőle! Aki még nem mert ilyen pufiságot sütni, most eláruljuk neki a legpuhább, legcsinosabb muffinreceptet. Ehhez nem kell sütő, serpenyőben készül, szuper jól felemelkedik a tésztája, mint egy pitának, és pirítás után nagyszerű keretet ad ennek a fogásnak.

Nem vagyunk amerikaiak, de a bacont mi is nagyon-nagyon kedveljük. Az American Streaky Bacon abban segít, hogy ne kelljen egy másodperc alatt összefüstölnünk a lakást, nem lesz túl sok plusz zsiradék, ha megmelegítjük, csak a kellemes szalonnaillat marad!

A reggeli szendviccsel jól indul a nap, akár suliba, akár munkába megyünk, bírni fogjuk a napi kihívásokat. Ha nincs időtök muffint sütni, készen is megvehetitek, úgy még gyorsabban eljuttok a jóleső, falatozós állapotba.

Tudj meg többet a Tamási-Hús Kft. American Streaky Baconről, itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek