Általában hiába takarítunk hosszú órákig, mégsem kapjuk azt a „tisztaságélményt” amelyet egy steril, makulátlan szállodai szoba nyújthat.
Van megoldás! Egy szállodai takarító elárulja, hogyan csináld
Lisa Williams, az angliai The Grand York Hotel vezető takarítója szerint van pár olyan terület, amit mindig elsőként kell megtisztítani, még mielőtt bármi másba belevágnánk. Ez ugyanis a gócpont, ahol a baktériumok és más kórokozók terjedni kezdenek.
Ha szeretnéd, hogy otthonod olyan tiszta legyen, mint egy hotelszoba, akkor először a gyakran érintett felületekre kell figyelmet fordítani. A legfontosabb, hogy a takarítás portalanítással és fertőtlenítéssel induljon – méghozzá ott, amit a leggyakrabban megérintünk
– mondta a szakember.
Takarítás fülig érő szájjal
Általában senkinek sem a kedvenc időtöltése a takarítás. A Cillit azonban olyan reklámot forgatott az egyik termékéhez, hogy legszívesebben azonnal nekiállnánk súrolni!
Nosalty9 tipp a hibátlan spájztakarításért
Tavaszi konyhatakarítás. Fel a kezekkel, hányan pakoljátok ki és törlitek makulátlan tisztára minden tavasszal a spájzot és a konyhaszekrényeket?
Brecz JuditÉtelek, melyek segíthetnek a takarításban
Bizony, akadnak olyan ételek, melyeket akár takarításhoz is bevethetsz. Nézzük, melyek ezek!
NosaltyKilincsek, villanykapcsolók, csaptelepek és korlátok!
Ezek jöjjenek utána, szépen sorban. Ezek azok a pontok, amikről gyakran megfeledkezünk takarítás közben, pedig valójában rengeteg baktériumot rejtenek, hiszen naponta többször megérintjük őket.
Miután a leggyakrabban érintett felületek tiszták, áttérhetünk a ritkábban érintett területekre, mint például a tükrök, ablakpárkányok vagy a lámpák. Ha ezekkel is megvagyunk, csak ezek után érdemes porszívózni és felmosni. Williams szerint:
Ha ebben a sorrendben haladunk, azzal a lehető leghatékonyabban tudjuk kitakarítani a helyiséget.
Ha végeztünk a takarítással, Lisa azt ajánlja, hogy permetezzünk finom illatot az adott helyiségbe, így a szoba kellemes, hívogató és otthonos lesz.
Még több házi praktika: