Szakácskönyv: Babszem Jankó kedvenc receptjei gyerekeknek

A szakácskönyv könnyen elkészíthető receptekkel szeretné a hüvelyes növények népszerűségét növelni a gyerekek és szüleik körében. A babok, lencsék, borsók nagyon változatos formákban, színekben fordulnak elő és sokféleképpen elkészíthetőek, ezért már kinézetre is vonzó ételek lehetnek a gyerekek számára.

A babok, lencsék, borsók - azaz a hüvelyes növények száraz és friss termései - olcsó és környezetbarát megfelelői az állati fehérjéknek, valamint gazdagok mikro- és makrotápanyagokban is. Miközben Afrikában és Ázsiában nagy népszerűségnek örvendenek, sajnos Európában nem fogyasztunk belőlük annyit, amennyit a táplálkozási ajánlások alapján kívánatos lenne.

Ez a könyv recepteket és érdekességeket is tartalmaz a hüvelyes növényekről és elkészítésükről. Arra biztatjuk a szülőket, hogy a gyerekeket is vonják be a főzésbe – örömmel fogják a saját ételüket elkészíteni, miközben megismerkedhetnek egészséges finomságokkal és azok eredetével is. A “babos kisokos” rövid iránymutatást nyújt a hüvelyes növények előkészítésével és főzésével kapcsolatban; ezt követően pedig megismerkedhetünk az Európában elterjedt hüvelyes növények legfőbb tulajdonságaival is.

Ez a kiadvány a TRUE (Transition paths to sustainable legume-based systems in Europe) projekt keretében jött létre, amelynek célja a hüvelyes növények fenntartható termesztésének fejlesztése és fogyasztásuk elterjesztése Európában.

essrg.hu

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?