Pikács Árpi szaftos bárányragujától lesz teljes a húsvét, itt az egyszerű recept

Ugyan a héten már üljük a húsvétot, még ilyenkor sem késő meggondolni magunkat a menüvel kapcsolatban: az alábbi szaftos, olasz bárányragu receptje úgyis olyan egyszerű, hogy nem fogja nagyon felborítani az ünnepi készülődést. Főleg, ha Árpi séftippjeit is bevetjük a főzéskor.

Pikács Árpi, a Nosalty rezidens séfje húsvét alkalmából egy szaftos, olasz bárányraguval készült, hogy az ünnepre hangolódva se maradjunk egyszerű, mégis éttermi minőségű fogások nélkül. Otthon is bevethető tippjeivel még ez a ritkábban használt, karakteresebb ízű és illatú húsfajta is könnyen feldolgozhatóvá válik, ahogy a fehérboros, frissítően aromás ragu megfőzése is gyerekjáték lesz. Ha idén lecserélnénk a sonkát valami különlegesebb ebédre, ne is keressünk tovább – a tökéletes recept már érkezik is!

Pikács Árpi szaftos bárányragujától lesz teljes a húsvét, itt az egyszerű recept

Árpi séftippjei az igazán ízes bárányraguhoz:

  • A legfontosabb, hogy magát a húst megbízható forrásból szerezzük be: mivel a bárány nem olcsó tétel, ha már megvesszük, érdemes megbizonyosodni arról, hogy tényleg jó minőségűt kapunk.
  • Használjunk báránycombot vagy -lapockát, és lehetőleg fiatalabb állatból származzon a hús, hogy az állaga és íze is kellemesebb legyen majd megfőzve.
  • Tisztítsuk meg a húst a faggyútól és zsírtól, mielőtt felkockáznánk, a faggyú kellemetlen aromát kölcsönözhet a ragunak.
A húsvéti bárányragu receptjéért kattints a képre!
  • A bárányragu aromája sokkal teltebb, szaftja pedig sűrűbb és zamatosabb lesz, ha a felkockázott húst előre megpirítjuk. A pörzsanyagok később feloldódnak majd a fehérboros mártásban.
  • A ragu alapjához használjunk jóféle füstölt szalonnát, sok hagymát és fokhagymát: ezektől lesz igazán testes és gazdag a szaft.
  • Különleges módszerrel sűrítjük be a ragut: egy tojássárgájás-citromleves-petrezselymes keveréket adunk a megfőtt bárányhoz. Ettől lenyűgözően friss és aromás ízt kap a mártás, valamint az állaga is gazdag, tunkolható lesz.
  • Tálaljuk az olaszos bárányragut házi nokedlivel, de akár rizst is főzhetünk hozzá. Mindenképpen tunkoljuk ki a mennyei szószt, minden cseppje aranyat ér!

Nézd meg videón is, hogyan készíti Árpi a húsvéti bárányragut:

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál, a húsvéti bárányragu receptjét itt találod!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában.

Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Legújabb receptek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.