Sültcsirkés szendvics, avagy ma nincs kedvem főzni

Maradékmentés felsőfokon azokra a napokra, amikor az embernek semmi kedve főzni, de mégis valami többre vágyik a felvágottas szendvicsnél.

Alabamai sülthúsos szendvics recept - Kattints!

Egy ideje próbálok minden nap főzni. Mindegy, hogy az egy komplexebb főétel, vagy egy villámsaláta, a lényeg, hogy valami készüljön. Nap végén kikapcsol a konyházás,és valahogy sokkal jobban is esik az az étel, amit saját magam készítettem. Persze nem állítom, hogy időről időre ne csúszna be egy-egy "Ma felvágottas szendvics lesz, jó?" típusú este, de az ilyen helyzetekben lehet előkapni az ehhez hasonló recepteket.

Sajnos a konyhai újrahasznosítás nem az erősségem, de igyekszem fejlődni, tényleg! Itt a bizonyíték, ez a sülthúsos szendvics, amibe simán mehet csirke, disznó vagy bármi, ami a hűtőben ólálkodik, és aztán irtó gyorsan vacsorává alakul meglehetősen szerény erőfeszítések közepette.Persze lehetne hozzá házi majonézt keverni meg bucit sütni, de na... ezzel pont a recept báját ölnénk meg. Az alma savanykás frissessége a majonéz krémességével, az uborka a torma pikánsságával és a fűszerek kombinációjával kiegészülve annyira isteni végeredmény születik, hogy legutóbb nem is maradék ment bele, hanem a hentesnél vettem hozzá lesütött combokat.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek