Ne csak süsd: 3 lépésben lesz tényleg tökéletes a krumpli a brassóidban

Imádjuk a brassóit szaftos sertéshússal, rengeteg fokhagymával és pont megfelelően sült, ropogósan puha sült burgonyakockákkal. Lássuk azt a 3 lépést, amit ne hagyj ki, ha éppen krumplit készítesz a brassóidhoz!

Kevés étel van, ami nagyobb kedvenc a magyar konyhákban, mint a brassói aprópecsenye: a rántott hús, a hortobágyi húsos palacsinta és a csirke- és marhapörkölt mellett kiemelt helyet foglal el legtöbbünk szívében. Bár viszonylag egyszerű a receptje, mégis van pár alaplépés, amit jobb, ha követünk - a hozzá való sült krumpli elkészítése és állaga például rengeteget nyom a latba, ha a hibátlan brassói a tét.

Sültkrumpli-kockák
3 lépésben lesz tényleg tökéletes a krumpli a brassóidban

3 lépést mutatunk, amivel tényleg tökély lesz a brassóid krumplija:

1.) Főzd elő a krumplit

Az egyik legjobb tipp, amit bárki adhat neked, ha (kezdő) brassóikészítő vagy, hogy a krumplihámozás és kockázás után főzd elő a krumplit sós vízben. Körülbelül 10 perc elég lesz. Ezután csepegtesd le, de ne öblítsd le, és tedd félre .

2.) Süsd-pirítsd meg a sütőben

Miközben a húst készíted, told a sütőbe a tepsire terített, előfőzött krumplit, és pirítsd meg 180 fokon - akkor lesz a legfinomabb, ha ropogós, aranybarna kérget süt rá a sütő, de belül puha marad!

3.) Forgasd össze a hússal a serpenyőben

A végső és legfontosabb lépés, hogy a sertéscombból vagy sertésszűzből, tarjából (vagy szárnyascombból) készült paprikás-borsos-fokhagymás-szalonnás húsalappal is forgasd össze a főtt-sült krumplikockákat. Vonja be a rendesen a szaft, de ne legyen túl szottyos a burgonya, tálald-fogyaszd azonnal, frissen!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai megoldás itt vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...