Kevés étel van, ami nagyobb kedvenc a magyar konyhákban, mint a brassói aprópecsenye: a rántott hús, a hortobágyi húsos palacsinta és a csirke- és marhapörkölt mellett kiemelt helyet foglal el legtöbbünk szívében. Bár viszonylag egyszerű a receptje, mégis van pár alaplépés, amit jobb, ha követünk - a hozzá való sült krumpli elkészítése és állaga például rengeteget nyom a latba, ha a hibátlan brassói a tét.
3 lépést mutatunk, amivel tényleg tökély lesz a brassóid krumplija:
1.) Főzd elő a krumplit
Az egyik legjobb tipp, amit bárki adhat neked, ha (kezdő) brassóikészítő vagy, hogy a krumplihámozás és kockázás után főzd elő a krumplit sós vízben. Körülbelül 10 perc elég lesz. Ezután csepegtesd le, de ne öblítsd le, és tedd félre .
2.) Süsd-pirítsd meg a sütőben
Miközben a húst készíted, told a sütőbe a tepsire terített, előfőzött krumplit, és pirítsd meg 180 fokon - akkor lesz a legfinomabb, ha ropogós, aranybarna kérget süt rá a sütő, de belül puha marad!
3.) Forgasd össze a hússal a serpenyőben
A végső és legfontosabb lépés, hogy a sertéscombból vagy sertésszűzből, tarjából (vagy szárnyascombból) készült paprikás-borsos-fokhagymás-szalonnás húsalappal is forgasd össze a főtt-sült krumplikockákat. Vonja be a rendesen a szaft, de ne legyen túl szottyos a burgonya, tálald-fogyaszd azonnal, frissen!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai megoldás itt vár: