Ne csak süsd: 3 lépésben lesz tényleg tökéletes a krumpli a brassóidban

Imádjuk a brassóit szaftos sertéshússal, rengeteg fokhagymával és pont megfelelően sült, ropogósan puha sült burgonyakockákkal. Lássuk azt a 3 lépést, amit ne hagyj ki, ha éppen krumplit készítesz a brassóidhoz!

Kevés étel van, ami nagyobb kedvenc a magyar konyhákban, mint a brassói aprópecsenye: a rántott hús, a hortobágyi húsos palacsinta és a csirke- és marhapörkölt mellett kiemelt helyet foglal el legtöbbünk szívében. Bár viszonylag egyszerű a receptje, mégis van pár alaplépés, amit jobb, ha követünk - a hozzá való sült krumpli elkészítése és állaga például rengeteget nyom a latba, ha a hibátlan brassói a tét.

Sültkrumpli-kockák
3 lépésben lesz tényleg tökéletes a krumpli a brassóidban

3 lépést mutatunk, amivel tényleg tökély lesz a brassóid krumplija:

1.) Főzd elő a krumplit

Az egyik legjobb tipp, amit bárki adhat neked, ha (kezdő) brassóikészítő vagy, hogy a krumplihámozás és kockázás után főzd elő a krumplit sós vízben. Körülbelül 10 perc elég lesz. Ezután csepegtesd le, de ne öblítsd le, és tedd félre .

2.) Süsd-pirítsd meg a sütőben

Miközben a húst készíted, told a sütőbe a tepsire terített, előfőzött krumplit, és pirítsd meg 180 fokon - akkor lesz a legfinomabb, ha ropogós, aranybarna kérget süt rá a sütő, de belül puha marad!

3.) Forgasd össze a hússal a serpenyőben

A végső és legfontosabb lépés, hogy a sertéscombból vagy sertésszűzből, tarjából (vagy szárnyascombból) készült paprikás-borsos-fokhagymás-szalonnás húsalappal is forgasd össze a főtt-sült krumplikockákat. Vonja be a rendesen a szaft, de ne legyen túl szottyos a burgonya, tálald-fogyaszd azonnal, frissen!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai megoldás itt vár:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...