Spórolj, válaszd az árfolyamgátat!

Akarsz egy év alatt akár egy teljes havi devizahitel-törlesztő részletet spórolni? 133 ezer család már így döntött, és belépett az árfolyamgát II. rendszerbe.

Ők 2017 júniusáig előre tervezhető, fix összeget fizetnek havi törlesztésként, ami a március 7-ei árfolyamszintekhez képest a frankhitelek esetében 35 százalékkal, az eurókölcsönök esetében pedig közel 17 százalékkal alacsonyabb havi törlesztést jelent!

Még több információt a Bankszövetség honlapján találsz >>

A törlesztés tőketartozásának a rögzített és a tényleges árfolyama közötti különbözete egy alacsony kamatozású, forint gyűjtőszámlára kerül – jelenleg ennek kamata kb. 5,2 százalék (3 havi BUBOR). A kamattartozásának a rögzített és a tényleges árfolyam közötti különbözetét viszont – az ügyfél helyett – a kormány és a bankok együttesen fizetik meg. Január végéig a bejelentkezett devizahitelesek összességében már 6 milliárd forintot spóroltak meg így.

A védelemnek az is fontos része, hogy a fizetendő havi törlesztés az árfolyamgát lezárása után, 2017 júliusától is legfeljebb 15 százalékkal emelkedhet meg a gyűjtőszámla-hitel törlesztése miatt.

Március 29-ig lehet a védelem alá jelentkezni! A bankok ügyfélszolgálata mellett a PSZÁF is széleskörű információkkal segíti a felelős döntést. (x)

Még több információt a Bankszövetség honlapján találsz >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek