SPAR: ennyi lesz idén a legalacsonyabb bruttó alapbér

Megállapodott a Spar és a szakszervezet az idei bérekről, juttatásokról, emelésekről és beruházásokról.

Megállapodott a 2020-as bérfejlesztésről a több mint 13 ezernek munkát adó Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) – tudatta az áruházlánc.

Alapvetően 2 újdonságot vezetnek be:
  • kibővítik a 13. havi juttatás rendszerét
  • emelik a dolgozói vásárlási kedvezményt

A cég kiemelte, hogy a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékénél magasabb bért biztosít, ezt egészíti ki hűségprogramjának juttatásaival - írja az azenpenzem.hu.

Ennek értelmében fontos tudni, hogy az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legtöbb embert foglalkoztató áruházi munkakörökben a próbaidő alatt 235 ezer forint, próbaidő után 245 ezer forint lesz.

SZÉP-kártyára 40-100 ezer forint jár

A cég bérfejlesztése idén 7 milliárd forinttal egészül ki, SZÉP-kártyára pedig a dolgozók az eltöltött évek számától függően változatlanul évente minimum 40, maximum 100 ezer forintot kaphatnak - mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Új elem a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára. Továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, aminek mértéke a 2020-as évben február 1-jétől kezdődően 10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával, havi 80 ezer forint vásárlási összeghatárig.

A osztrák családi tulajdonban levő Spar idén is tervezi új áruházak megépítését az országban az idei 31,6 milliárdnyi beruházási keretből.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.