Koronavírus: Ez az olasz orvos nem kertel! Elmondja, miért MUSZÁJ otthon maradnunk

Elég a finomkodásból! Ez az olasz orvos elmagyarázza, miért fontos, hogy most ha tetszik, ha nem, otthon maradjunk, és ne mászkáljunk, csak ha nagyon muszáj.

Olaszországban annyira elharapódzott a helyzet, hogy nemrég kijárási tilalmat vezettek be, hogy ezzel is megelőzzék a koronavírus terjedését. Nálunk is egyre szigorúbb rendeleteket hoznak, a tegnap életbe lépett törvény szerint márcsak 3-ig lehetnek nyitva azok az üzletek, amelyek nem gyógyszert vagy élelmiszert árusítanak.

Azonban hiába a rendelet, Olaszországban rengetegen megszegik. Ezért készítette ezt a videót egy, a frontvonalban dolgozó olasz orvos, hogy mindenki megértse, miért olyan fontos otthon maradnunk.

Fontos, hogy az üzenet nemcsak az olaszokra vonatkozik, hanem az összes többi országra is, hallgassátok:

A lényeghez hozzá tartozik, hogy vannak, akik még így sem tudják maximálisan betartani ezeket a javaslatokat, hiszen munkába kell menniük vagy halaszthatatlan ügyeket kell intézniük, de még nekik is érdemes minimalizálni a kint töltött időt.

És ne feledjük, akaranténból még olyan keserédes dolgok is kisülhetnek, mint a közös szerenád a teraszon vagy a #HÁZIMENZA Facebook-csoportunk, ahol szuper recepteket találsz a bezártság idejére!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.