Soha ne vágj karddal dinnyét!

Van az úgy, hogy ki szeretnénk lépni a megszokott mederből, változtatni picit a napi rutinon, és például karddal akarunk felvágni egy görögdinnyét.

Ez a férfi úgy döntött, gyarapítja a gasztrooldalak imádott "hogyan szeleteld fel" szekcióit, és újat mutat görögdinnyevágás-ügyben. Nem is volt annyira rossz ötlet, főleg, hogy vélhetően büszke kardgyűjtő a lelkem - szinte adta magát a dolog. Na de ha picit jobban belegondolt volna (ő vagy a másik minimum 3 szereplő a videóban), azért akár gyanús is lehetett volna a végkimenetel.

ENNYI:

Kedvenc: ahogy a lány a végén vinnyogó hangon megjegyzi, hogy erre számított, majd elsiratja az asztalát...hát igen...a nők sokszor okosabbak!

Receptek dinnyével:

Kerüljétek az üvegasztalokat!

(címlapfotó: Flickr by Harsha K R)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek