Sikertörténet: külföldre viszik a népszerű magyar éttermet, ahol mindenki magának főzhet

Kétmillió eurós befektetés és külföldi terjeszkedés elé néz az ötletes magyar étterem, ahol mindenki séf lehet pár órára.

A 444 írta meg a magyar sikertörténetet, miszerint aDob utcában található Budapest Makery nevezetű nagy sikerű éttermet, ahol gyakorlatilag magadnak főzöl az étlapon található ételekből egy videó és egy főzőlap segítségével úgy, hogy a hely biztosítja számodra az alapanyagokat, nemzetközi lánccá alakítaná két magyar kockázati tőkealap.

Az MFB-csoportba tartozó Hiventures és a Solus Capital már kétmillió eurót fektetett a projektbe, azaz a Makery World Zrt. nevezetű cég megalapításába, és elvileg már idén megnyitják két új egységüket Stuttgartban és Bécsben.

Hajrá, és gratulálunk!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.