Tavasz a nyárban: újranyitotta kapuit a SALT Budapest, frissítő ízekkel és jól ismert klasszikusokkal

Az előző időszak vissza-visszatérő bezárásai és fokozatos nyitásai után végre teljes gőzzel elindult a nyár a SALT-ban. Az étteremben különleges menüsor várja a vendégeket: a tavasz ízei is visszaköszönnek a szezonális kedvencek és újragondolt klasszikusok mellett.

Elmaradt tavasz

Rögtön a 2019-es nyitás után a SALT Budapestnek be kellett zárnia a járványhelyzet miatt. Így eddig minden évben elmaradt a tavasz, kimaradtak a friss alapanyagok, ízek, élmények. Mégis nagyon fontos a tavasz a számunkra, hiszen rengeteg, a természetben megtalálható összetevőt ilyenkor gyűjtünk be a közeli erdőkön, mezőkön.

Tavaszt idéző ízek a SALT-ban

Idén sokkal később ébredt a természet, lassabban lett igazi tavaszi idő és később jelentek meg a hajtások, gyógy- és vadnövények, de mi résen voltunk, mindig igyekeztünk ott lenni a megfelelő pillanatban.

Rengeteget kirándultunk és jártuk a természetet - ahogy most is tesszük - hogy éléskamránkba kerüljenek a legizgalmasabb növények, termések, virágok.

Az étterem életében ugyan éppen elmaradt idén is a tavasz, de mi mégis megpróbáljuk nektek megidézni, hiszen az akkor begyűjtött alapanyagok, mostanra lettek 'készen'. Új ízeket kaptak savanyítás, tartósítás során, és rendre megjelennek az ételekben. Találkozhattok többek között medvehagymaterméssel, bodzavirággal, fenyőrüggyel vagy útszéli zsázsával, különböző módokon feldolgozva.

Új ételek és megújult kedvencek

Az ételekben a tavaszt idéző alapanyagokhoz társulnak a most fellelhető friss összetevők, ezzel a kombinációval pedig egy nagyon friss, tavaszi-nyári ételsor állhatott össze, amiben egyaránt megjelennek a legnagyobb SALT kedvencek és új fogások is. Nagy visszatérő a sajtos tallér, ami teljesen új ízeket kapott, de például megújulva érkezik az asztalokra a zsíros deszka is. 

Izgalmas újdonságok kerülnek az asztalra

Meggy, tarlórépa, vajtök, káposzta - ismét hozunk olyan ételeket, amiket mindannyian ismerünk gyerekkorunkból, de új élményeket adunk nektek melléjük.

Egyik ilyen fogás a lucskos káposzta, melynek már most komoly rajongó tábora van, ahogy a folyami rák fogásunk is napok alatt kedvenccé vált. Csenge pedig mindig kutatja a régi, családi sütemény- és desszert recepteket, csak hogy egyet említsünk: most például a meggyes pitéből készített olyan verziót, ami sokak szívét melengeti.

Az ételek mellé Máté nagyszerű új borsort válogatott nektek hazai és nemzetközi fronton is - mindkettőben megtalálhatóak igazi különlegességek és a klasszikus borok mellett natúr tételek is. A dzsúszokon sokat dolgozott Zsófi vezetésével a csapat, hogy megtalálják a megfelelő kombinációkat a tavaszi-nyári ízek mellé. Sárgadinnye, uborka, eper, alma, és még sok más nagyon frissítő gyümölcs, zöldség és gyógynövény jelenik meg a kész italokban.

A csapat újult erővel dolgozik a hosszú bezártság után

Nézz be az étterembe!

Az újranyitás után is szerdától szombatig várunk titeket 18 vagy 20 órai vacsorakezdéssel, kellemes klimatizált környezetben, limitált férőhellyel. Ételsorunkat vegetáriánus/vegán formában is kérhetitek, és ilyenkor nem csak módosítunk az alapanyagokon, hanem szinte egészen eltérő ételsort kóstolhattok nálunk (érdemes rá akár húsevőként is benevezni). Foglalni ITT tudtok.

Ha pedig összekötnétek a vacsorát egy éjszakával a Hotel Rum-ban, akkor továbbra is elérhető 'Egyéjszakás Kaland a Házban' ajánlatunk. Ennek keretében kedvezményes áron kötjük össze a vacsorát a pihenéssel. ITT tudhattok meg róla még többet.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!