Már a sajtgyártásban is elveszik a robotok az ember munkáját

Már a sajtiparba is befészkelték magukat a robotok, emiatt rengeteg ember munkahelye szűnik meg.

A svájci Pringy egy üzemében már fémkarok fordítják meg az ország legismertebb sajtjának, a Gruyère-nek korongjait – írja a 24.hu az Atlas Obscura cikke nyomán.

Már a sajtgyártásban is elveszik a robotok az ember munkáját

A  La Maison du Gruyère híres gyára már 1115 óta üzemel, tehát több, mint 900 éve készülnek náluk a minőségi, eredetvédett sajtok. Míg a legtöbb sajtgyárban féltve őrzik ezeknek a receptjeit, és igyekeznek mindenki elől elrejteni az alapanyagok listáját és a készítési procedúrát, ebben a gyárban még egy múzeum is működik, sőt, akár az érlelőt épp elhagyó végeredményt is megkóstolhatjuk.

A hatalmas korongsajtokat egy igencsak korszerű üzemben gyártják, és az érlelési folyamatok sem egy hagyományos pincében történnek, hanem egy jórészt földalatti teremben, ahol robotok mozognak, szenzoraikkal ellenőrizve az értékes darabok minőségét, sőt, ha kell, akár meg is fordítják őket, hogy egyenletesen érjenek.

Ezt a feladatot egyébként hozzáértő szakemberek szokták elvégezni, azonban úgy tűnik, már ezt is képesek a gépek véghezvinni, és nincs szükség emberi közreműködésre. Szomorú, igaz?

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...