7 csodaszép növény, amely „rossz" talajban is szépen fejlődik

Biztosan te is találkoztál már azzal a problémával, hogy nem elég tápanyaggazdag a kertedben lévő talaj, emiatt pedig nem tudtak megfelelően fejlődni a növények. Aggodalomra semmi ok, mert szerencsére akadnak olyan fajták, amelyek „rossz" talajban is elboldogulnak.

A növényekhez tartozó útmutatók általában mindig kiemelik, hogy a jó talaj humuszos, tápanyagban gazdag, és jó áteresztőképességgel rendelkezik. A legtöbb vadon élő növény azonban ennél sokkal zordabb körülmények között is jól boldogul. Természetesen fontos a növények számára, hogy tápanyagdús legyen a talajuk, ám rengeteg olyan faj létezik, amely gyenge minőségű talajban is jól fejlődik. Mutatjuk is őket!

Katt a galériára, hogy megtudd, mely növények tudnak „rossz" talajban is fejlődni

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek