Roppanjon a bécsi virsli!

Elég csupán a Németvölgyi útig menni a KisBécs borszaküzletbe és kávézóba. Ahol a falatnyi ausztria több, mint százféle borral és más finomságokkal vár mindenkit.

A tavaszi jó idővel együtt új koncepció és vele együtt Ausztria borainak széles választéka érkezett meg Budapestre, a 12. kerületi Hollósy Simon utcába. A szomszédos ország minden borrégiójából, közel harminc neves borászattól összesen több, mint 120-féle bor sorakozott fel a polcokon. A választék kialakításánál fontos szempont volt, hogy a megkérdőjelezhetetlen minőséget képviselő és kristálytiszta boraikról világszerte híres Ausztriából minden árkategóriában kínáljanak borokat, a könnyű nyári boroktól egészen a legjobb dűlős borokig.

Mindezt olyan környezetben, ahová már egy reggeli kávéra, roppanós bécsi virslire vagy omlettre is érdemes benézni. A kellemes budai zöldövezet, a belső tér hangulatos kialakítása és a zöld fűszernövényekkel teli, szomszédos virágbolttal közös terasz a slow food trendet hirdeti, a gyorsétkezés helyett kényelmes tempóban fogyaszthatóak a helyben készített szendvicsek és saláták, a könnyű ételek mellé péksütemények és torták is választhatóak. Több alapanyag közvetlenül Ausztriából érkezik, köztük a borokat kísérő sajt- és sonka válogatás.

A KisBécs közvetlen hangulata arra is segít ráérezni, miért érdemes az osztrák szőlőfajtákkal, régiókkal megismerkedni. Napközben a hely alapítói, az osztrák borokért rajongó baráti társaság ajánl borokat, míg koraestétől folyamatosan frissülő összeállításban 10-20 nyitott palack, köztük a mindennapok borai, közönségkedvencek és különlegességek kóstolhatóak. Az üdítően friss bécsi Gemischter Satz vagy dél-stájer sauvignon blanc mellett a szomszédok emblematikus fajtáiból is nagy a kínálat – a ropogós zöld veltelinik (Grüner Veltlinerek) és Wachau legendás rizlingjei mellett gyümölcsös kékfrankosok és zweigeltek, nemzetközi fajták is helyet kaptak a polcokon.

A most megnyílt hely célja, hogy az osztrák borok, amelyek az elmúlt évtizedben a tengerentúlon és a világ minden pontján felkerültek a legjobb éttermek és borbárok itallapjaira, itthon is minél szélesebb körben bemutatkozhassanak. Ezért tematikus kóstolókat, egy-egy fajta vagy régió borait részletesen bemutató programokat is terveznek a közeljövőben és webshopjukon is részletesen bemutatják a borvidékeket, szőlőfajtákat.

KisBécs a facebookon

Bővebb információk a KisBécs-ről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek