Roppanjon a bécsi virsli!

Elég csupán a Németvölgyi útig menni a KisBécs borszaküzletbe és kávézóba. Ahol a falatnyi ausztria több, mint százféle borral és más finomságokkal vár mindenkit.

A tavaszi jó idővel együtt új koncepció és vele együtt Ausztria borainak széles választéka érkezett meg Budapestre, a 12. kerületi Hollósy Simon utcába. A szomszédos ország minden borrégiójából, közel harminc neves borászattól összesen több, mint 120-féle bor sorakozott fel a polcokon. A választék kialakításánál fontos szempont volt, hogy a megkérdőjelezhetetlen minőséget képviselő és kristálytiszta boraikról világszerte híres Ausztriából minden árkategóriában kínáljanak borokat, a könnyű nyári boroktól egészen a legjobb dűlős borokig.

Mindezt olyan környezetben, ahová már egy reggeli kávéra, roppanós bécsi virslire vagy omlettre is érdemes benézni. A kellemes budai zöldövezet, a belső tér hangulatos kialakítása és a zöld fűszernövényekkel teli, szomszédos virágbolttal közös terasz a slow food trendet hirdeti, a gyorsétkezés helyett kényelmes tempóban fogyaszthatóak a helyben készített szendvicsek és saláták, a könnyű ételek mellé péksütemények és torták is választhatóak. Több alapanyag közvetlenül Ausztriából érkezik, köztük a borokat kísérő sajt- és sonka válogatás.

A KisBécs közvetlen hangulata arra is segít ráérezni, miért érdemes az osztrák szőlőfajtákkal, régiókkal megismerkedni. Napközben a hely alapítói, az osztrák borokért rajongó baráti társaság ajánl borokat, míg koraestétől folyamatosan frissülő összeállításban 10-20 nyitott palack, köztük a mindennapok borai, közönségkedvencek és különlegességek kóstolhatóak. Az üdítően friss bécsi Gemischter Satz vagy dél-stájer sauvignon blanc mellett a szomszédok emblematikus fajtáiból is nagy a kínálat – a ropogós zöld veltelinik (Grüner Veltlinerek) és Wachau legendás rizlingjei mellett gyümölcsös kékfrankosok és zweigeltek, nemzetközi fajták is helyet kaptak a polcokon.

A most megnyílt hely célja, hogy az osztrák borok, amelyek az elmúlt évtizedben a tengerentúlon és a világ minden pontján felkerültek a legjobb éttermek és borbárok itallapjaira, itthon is minél szélesebb körben bemutatkozhassanak. Ezért tematikus kóstolókat, egy-egy fajta vagy régió borait részletesen bemutató programokat is terveznek a közeljövőben és webshopjukon is részletesen bemutatják a borvidékeket, szőlőfajtákat.

KisBécs a facebookon

Bővebb információk a KisBécs-ről itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...