Ropogós tavaszi ízbomba

Kevés olyan salátát tudnánk megálmodni, amely izgalmasabb, üdébb és frissítőbb lenne ennél az almás-magvas zellersalátánál. Az energiaitalok is elbújhatnak, mikor meglátják!

Aki azt állítja, hogy az ízeket minden körülmények között ki kell egyensúlyozni, ebben az esetben téved. Az almás-magvas zellersaláta épp azzal pezsdít fel igazán, hogy olyan markáns ízeket párosít, mint a fokhagyma és a zeller, mindezt pedig úgy, hogy az alma és a citromlé savassága nem tompítja, hanem élesebbé teszi az aromákat.

Almás-magvas zellersaláta recept

Ezen fogás csodái azonban itt még távolról sem érnek véget, a saláta textúrája ugyanis tovább erősíti a már emlegetett frissítő hatást. A mogyoró, mandula, dió és kesu ropogóssá, sőt már-már mozgékonnyá varázsolja az egészet: képzeljük csak el azt az érzést, amint egy-egy lé- és vitamindús zeller- vagy almadarab után ráharapunk egy pirított mandulára! Ennél kellemesebben pulzáló eledelt még nem találtak ki.

Az elkészítésével nem kell sokat vesződnünk, tíz perc alatt kész, ám ránk gyakorolt áldásos hatását ennél sokkal hosszabb ideig fogjuk élvezni.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...