Ropogós tavaszi ízbomba

Kevés olyan salátát tudnánk megálmodni, amely izgalmasabb, üdébb és frissítőbb lenne ennél az almás-magvas zellersalátánál. Az energiaitalok is elbújhatnak, mikor meglátják!

Aki azt állítja, hogy az ízeket minden körülmények között ki kell egyensúlyozni, ebben az esetben téved. Az almás-magvas zellersaláta épp azzal pezsdít fel igazán, hogy olyan markáns ízeket párosít, mint a fokhagyma és a zeller, mindezt pedig úgy, hogy az alma és a citromlé savassága nem tompítja, hanem élesebbé teszi az aromákat.

Almás-magvas zellersaláta recept

Ezen fogás csodái azonban itt még távolról sem érnek véget, a saláta textúrája ugyanis tovább erősíti a már emlegetett frissítő hatást. A mogyoró, mandula, dió és kesu ropogóssá, sőt már-már mozgékonnyá varázsolja az egészet: képzeljük csak el azt az érzést, amint egy-egy lé- és vitamindús zeller- vagy almadarab után ráharapunk egy pirított mandulára! Ennél kellemesebben pulzáló eledelt még nem találtak ki.

Az elkészítésével nem kell sokat vesződnünk, tíz perc alatt kész, ám ránk gyakorolt áldásos hatását ennél sokkal hosszabb ideig fogjuk élvezni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!