Ropogós tavaszi ízbomba

Kevés olyan salátát tudnánk megálmodni, amely izgalmasabb, üdébb és frissítőbb lenne ennél az almás-magvas zellersalátánál. Az energiaitalok is elbújhatnak, mikor meglátják!

Aki azt állítja, hogy az ízeket minden körülmények között ki kell egyensúlyozni, ebben az esetben téved. Az almás-magvas zellersaláta épp azzal pezsdít fel igazán, hogy olyan markáns ízeket párosít, mint a fokhagyma és a zeller, mindezt pedig úgy, hogy az alma és a citromlé savassága nem tompítja, hanem élesebbé teszi az aromákat.

Almás-magvas zellersaláta recept

Ezen fogás csodái azonban itt még távolról sem érnek véget, a saláta textúrája ugyanis tovább erősíti a már emlegetett frissítő hatást. A mogyoró, mandula, dió és kesu ropogóssá, sőt már-már mozgékonnyá varázsolja az egészet: képzeljük csak el azt az érzést, amint egy-egy lé- és vitamindús zeller- vagy almadarab után ráharapunk egy pirított mandulára! Ennél kellemesebben pulzáló eledelt még nem találtak ki.

Az elkészítésével nem kell sokat vesződnünk, tíz perc alatt kész, ám ránk gyakorolt áldásos hatását ennél sokkal hosszabb ideig fogjuk élvezni.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek