Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rettegett az ételektől a 7 éves kisfiú, csak ezt az egy dolgot volt hajlandó megenni

Az ételfóbia ritka, de létező betegség, és általában már gyerekkorban jelentkezik. Egy hétéves brit kisfiú sokáig csak egy dolgot volt hajlandó megenni minden nap.

„Az egész akkor kezdődött, amikor kiskorában fuldokolni kezdett. Az apja ölében ült, és egy kekszet rágcsált. Elég traumatikus volt. Egyre kékebb lett (a feje), időbe telt, mire az ételt sikerült eltávolítani” – emlékszik vissza Michele Crowe arra a pillanatra, amikor a fia étkezési problémái kezdődtek. Az akkor kétéves Ethan annyira megrémült a fulladástól, hogy onnantól kezdve nem volt hajlandó szinte semmit sem enni, ételfóbiás lett.

Tudtad?

Az ételfóbia egy ritka, ám komoly betegség. Általában gyerekkorban jelentkezik, és fontos megjegyezni, hogy az ilyen problémákkal küzdő gyerekeknél nem csupán fanyalgásról van szó. A betegek terápiára, kezelésre szorulnak, és a legrosszabb, ha erőltetik náluk a különböző ételek elfogyasztását.

Ethan két éves korától kezdve csak néhány ételt evett, például sima főtt tésztát, feltét nélküli pizzát, halrudacskát és kis kockákra vágott sajtot. Egy éve azonban még ezeket sem volt hajlandó elfogyasztani. A most hétéves brit fiú csak egy dolgot volt hajlandó enni reggelire és ebédre, ez pedig nem más, mint a Vegemite-tal megkent kenyér. Ezt ette minden nap, majdnem egy éven keresztül.

Ez is érdekelhet!

6 ikonikus étel Ausztráliából

A Vegemite az ausztrálok egyik nemzeti különlegessége, ami a sörgyártás melléktermékeként, erjesztőanyagok kivonatából készül. Az íze olyan, mint a marhahús-leveskockának, de a kontinensen imádják, és sok brit is oda van érte. Teljesen érthetetlen, hogy miért.

A 46 éves anyukát komolyan aggasztotta fia fóbiája, ezért amikor meghallotta, hogy hipnózissal enyhíthető a probléma, úgy döntött, cselekszik. Ethan egy speciális kezelést kapott, bábokkal, könyvekkel és rajzolással próbálták őt oldani. A különleges terápiának meglett az eredménye, Ethan a foglalkozásoknak köszönhetően megváltozott és lemondott a Vegemite-os kenyerek napi fogyasztásáról.

A fiú már nem retteg az ételektől, kiegyensúlyozott, nyugodt életet él.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!