Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rendkívül bizarr, rákkeltő kozmetikumot eszik meg minden nap ez az anyuka

A 44 éves anyuka napi szinten képes akár 200 gramm babapúdert is elfogyasztani.
Lisa Anderson még csak 44 éves, 15 évvel ezelőtt azonban egy nagyon furcsa kozmetikumra kapott rá annyira, hogy ma már nincs olyan nap, amikor ne fogyasztana el minimum 200 gramm hintőport. 
 
 
Az ötgyermekes anyuka legkisebb fia születésénél érzett először ellenállhatatlan vágyat arra, hogy hintőport egyen, a furcsa szokás – vagy nevezzük inkább függőségnek – pedig immáron 15 éve nem hagy alább. Az elmúlt évek során Lisa több, mint 8000 angol fontot költött hintőporra, ez több mint 3 millió forint. 
 
Lisa 15 év után most jutott el először arra a szintre, hogy orvosi segítséget kérjen, 10 éven keresztül ugyanis még élettársa elől is titkolta szokását, ma pedig már nem bír ki fél órát anélkül, hogy hintőport enne. Az előzetes konzultációk alapján úgy tűnik, a nő a sokak számára ismerős Pica-szindrómában szenved, amely arra készteti az embert, hogy olyan dolgokat egyen, amelyeknek még távolról sincs semmi köze az élelmiszerekhez: kavicsot, falat, festéket vagy éppen homokot. 
 
 
Az igazi probléma ugyanakkor nem az, hogy a 44 éves anyuka szokatlan dolgot fogyaszt napi szinten, hanem az, hogy a hintőpor rákkeltő anyagokat tartalmaz, ezt pedig a nő közvetlenül a szervezetébe viszi be, ezzel hatalmas kockázatnak kitéve magát. 
 
,,Tudom, hogy egy kicsit furcsa szokás, de olyan jó szappanos íze van„ - nyilatkozta Lisa Anderson a Daily Mail-nek. ,,Egy 200 grammos flakont egy napba telik elfogyasztani, a nagyobb csomagolás másfél hétig bírja. A leghosszabb idő, amit púder nélkül bírtam, két nap volt.” 
 
Lisa minden „púderezés” után megiszik egy pohár vizet, és állítása szerint kizárólag egy márka hintőporát hajlandó elfogyasztani. Ha elmegy otthonról, nem visz magával útravalót, ilyenkor viszont nagyon erős mentolos cukorkát fogyaszt, hogy ezzel csillapítsa éhségét. Állítása szerint nem csak a szappanos íz, de krétaporos puha állag miatt sem tud leállni a púderevéssel, nagyon is tisztában van azzal, hogy amit csinál már függőség. 
 
A nő az évek óta tartó szokás oka csak most kezdte el érdekelni, éppen ezért fordult csak most orvoshoz az üggyel kapcsolatban, a következő hónapokban így megpróbálják kezelni  Lisa függőségét. 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!