Rekordáron árverezték el a 100 éves pezsgőt

Több mint harmincmillió forintért árvereztek el egy üveg százéves pezsgőt. Napjainkban a régi pezsgők egyre őrültebb árakat érnek el árveréseken.

Egy üveg százéves Krug pezsgőt 116 375 dolláros (átszámítva 32,7 millió forint) rekordáron árvereztek el New Yorkban egy árverésen. Az 1915-ös cuvée, amelyből összesen négy palack létezik még, soha nem hagyta el a franciaországi borospincét, még az árverés idejére sem, a győztes licitáló – akinek kilétét nem fedték fel – a helyszínen, a champagne-i borászatban fogyaszthatja el három másik személlyel együtt, akiket a Krug pincészet lát vendégül két napra.

A vevő és három útitársa megkóstolhatja a jelenleg az LVMH csoporthoz tartozó pincészet más ritka évjáratú italait is, sőt egy 3 Michelin-csillagos étterem, a L'Assiette Champenoise főszakácsa, Arnaud Lallement főz rájuk.

Ez is érdekelhet!

"Nem helyes azt gondolni, hogy a sör egy férfias ital" - interjú az első magyar női sörfőzővel

(via MTI)

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...