Sokan csak karácsonykor készítenek rántott pontyot. Könnyedén előfordulhat azonban, hogy az ételrengetegben megmarad néhány szelet belőle a következő napokra is. Természetesen az ember nem dobja ki, hanem elteszi későbbre. De hogyan kell úgy eltárolni, hogy ne okozzon kellemetlen panaszokat az ünnep lakoma után?
A Nébih Oktatási Program csapata összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszer-biztonsági tippeket a rántott pontypatkóval kapcsolatban.
Az első és legfontosabb, hogy vedd figyelembe a keresztszennyeződéseket vásárláskor, tároláskor és az elkészítés során egyaránt.
Mindenképpen külön csomagolva szállítsd és tárold a halat. A feldolgozás során feltétlenül külön kést és vágódeszkát használj!
- Ha mirelit terméket vásárolsz, akkor hűtőben olvaszd ki, és semmiképpen ne fagyaszd vissza.
- Fontos arra is odafigyelni a mélyhűtött termékeknél, hogy a minőségmegőrzési idő lejáratát követő három hónapon belül mindenképpen használd fel!
- A kész halételek tárolásánál a szakértők azt javasolják, hogy ne őrizgesd túl sokáig a halból készült fogások maradékát, hanem az elkészítésük után mihamarabb fogyaszd el, különösen akkor, ha sok időt töltött a hűtőn kívül.
Még több ünnepi tartalmat itt találsz: