Így lesz isteni finom és ropogós a tegnapi rántott hús

Bár a rántott hús hidegen is mennyei, mégis akkor az igazi, ha kívül ropog a bundája belül pedig puha. Nézzük, hogyan varázsolhatjuk újra frissé a másnapos bundás fogást!

A rántott hús nagyon népszerű fogás hazánkban, teljesen mindegy, hogy csirkéből, sertésből vagy borjúból készül. Bármennyire is imádjuk, ritkán van olyan, hogy mind elfogy a vasárnapi ebéd során. Ha másnap is szeretnénk élvezni a rántott húst, és ezúttal nem egy szendvicsbe raknánk, hidegen, akkor mutatunk egy trükköt, hogy újra ropogós legyen.

Így lesz isteni finom a tegnapi rántott hús

Nyúzó Imre séf, (aki a rántott húsok nagy szakértője) az nlc.hu-nak elárulta, hogyan melegítsük fel a bundás husikánkat. A legjobb, ha ilyenkor a sütőbe dobjuk, amit 200 fokra és hőlégkeverésre állítottunk. Azt javasolja, hogy tepsi vagy más sütőedény használata nélkül tegyük mindezt.

Ezen kívül még két tanácsa van: az egyik, hogy a művelet előtt fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, illetve és a sütőrácsra helyezett szeletre csak egy kevéske vajat tegyünk, akár olajban, akár zsírban sült eredetileg az étel.

Az újramelegítéshez 12-25 percre lesz szükségünk attól függően, hogy vékonyka karajszeletet vagy vastagabb, akár csontos húst frissítünk fel!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.