Így lesz isteni finom és ropogós a tegnapi rántott hús

Bár a rántott hús hidegen is mennyei, mégis akkor az igazi, ha kívül ropog a bundája belül pedig puha. Nézzük, hogyan varázsolhatjuk újra frissé a másnapos bundás fogást!

A rántott hús nagyon népszerű fogás hazánkban, teljesen mindegy, hogy csirkéből, sertésből vagy borjúból készül. Bármennyire is imádjuk, ritkán van olyan, hogy mind elfogy a vasárnapi ebéd során. Ha másnap is szeretnénk élvezni a rántott húst, és ezúttal nem egy szendvicsbe raknánk, hidegen, akkor mutatunk egy trükköt, hogy újra ropogós legyen.

Így lesz isteni finom a tegnapi rántott hús

Nyúzó Imre séf, (aki a rántott húsok nagy szakértője) az nlc.hu-nak elárulta, hogyan melegítsük fel a bundás husikánkat. A legjobb, ha ilyenkor a sütőbe dobjuk, amit 200 fokra és hőlégkeverésre állítottunk. Azt javasolja, hogy tepsi vagy más sütőedény használata nélkül tegyük mindezt.

Ezen kívül még két tanácsa van: az egyik, hogy a művelet előtt fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, illetve és a sütőrácsra helyezett szeletre csak egy kevéske vajat tegyünk, akár olajban, akár zsírban sült eredetileg az étel.

Az újramelegítéshez 12-25 percre lesz szükségünk attól függően, hogy vékonyka karajszeletet vagy vastagabb, akár csontos húst frissítünk fel!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...