Rament főztem az erdőben, avagy a zacskós leves a mennybe ment

Itt a tavasz...helyett: forró nyár! Így hát egyből be is vetettük magunkat az erdőbe, és a ramenezőket meghazudtolva elkészítettük a kedvenc tésztás levesem erdei megfejtését.

Szóval itt a jó idő, sőt, a már túl jó idő, aminek köszönhetően kevesebbet is járok túrázni, mert jobban szeretek télen a rohadt hidegben és nagy hóban kószálni fenn az hegyen. (Bár erre rácáfol az utolsó téli trip, ahol is derékig érő hóban süllyedtünk másfél órán át fenn az erdőben, és végső kétségbeesésemben már a havat ütöttem, mint egy hülyegyerek.)

No de hagyjuk is a barokkos körmondatokat, a lényeg, hogy a meleg mellett és a nyári erdőkön túl az utóbbi időkben elég sok ázsiai kajahatás ért. Ami mondjuk nem nehéz, mivel úgy rá vagyok állva erre a vonalra, mint maci a mézre.

Szóval eszembe jutott, mennyire imádom - gasztrosznob szcéna ide vagy oda - a zacskós leveseket. Tény mondjuk, hogy nem állok meg a legmainstreamebbnél, és inkább a Budapest külső részein található kínai boltokban keresem az extrább fajtákat.

Ezen a gondolatmeneten elindulva rájöttem okosan, hogy ez a kaja simán kivitelezhető lehet az erdőben is - nyilván, hiszen csak víz kell hozzá meg hogy a motyókat beleöntsük a lábosba, aztán lehet is beleverni az arcunkba.

Erdei ramen recept

Na de nem én lennék, ha nem adtam volna egy csavart az egésznek, amivel a forgató stábot is elkápráztattam: víz helyett kókusztejet használtam, és az egészet felütöttem egy maradék grillcsirkecombbal. Kajak olyan iszonyat jó volt, hogy valamelyik nap otthon is megcsinálom, az biztos.

Szóval nézzétek meg a videót, olvassátok el a receptet, aztán húzás ki a szabadba túrázni és enni. Vagy enni és túrázni. Sorrend változhat. És persze hidratáljátok magatokat belülről szebbnél finomabb bugyborékos sörökkel vagy szőlőnedűkkel!

A legutóbbi Szabadtűz epizódot a télből láttad már?

Csókollak, böjt! - avagy szalonnás palacsinta a hóviharban, amiből egy falatot se ehettem

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...