Raffinée - A chocoMe új finomsága

Gyárlátogatáson jártunk a chocoMe-nél, hogy testközelből láthassuk, hogyan is készül az új termékük, a Raffinée.

Egy szeles délutánon látogattunk el a chocoMe manufaktúrájába, hogy Mészáros Gábortól, a chocoMe tulajdonosától megtudjuk, milyen újdonságokkal készülnek az őszre. A program igazán izgalmasnak ígérkezett, hiszen ki ne szeretne látogatást tenni egy igazi csokoládégyárban? Az Ebedli Gyula belsőépítész tervezte látvány minden várakozásomat felülmúlta. Gáborék nagy gondot fordítottak az üzem belső kialakítására, hiszen sokszor fogadnak látogatókat, bárkinek lehetősége van arra, hogy benézzen a kulisszák mögé, így fontos szempont volt, hogy egy, igazán a márka arculatához illő enteriőrt alakítsanak ki.

Miután végigsétáltunk a kristályfolyosón és megtettük a szükséges előkészületeket, beléphettünk a tett helyszínére, ahol Gábor, miközben bemutatta nekünk az új termék előállításához szükséges gépet, a drazsírozót, mesélt a Raffinée ötletének megszületéséről és a chocoMe egyéb újdonságairól is.

A táblás csokoládék esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy egy olyan új terméket hozzanak létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée ötlete, melyet most mutattak be. „A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is” – mondta el Gábor.

A chocoMe Raffinée két különböző gyümölcsízben, eper és meggy, debütál a piacon. A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozza, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket. Ezek mellett pedig a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i mogyorószemek is vékony csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért.

Az ősz másik nagy termékfejlesztése a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon, amelynek alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál. Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól már Oroszországban is elérhetőek. Szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszer-ipari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle, előre elkészített chocoMe-kreációval találkozhatnak az orosz gourmet-k, később a választék bővülni fog.

A chocoMe-ről bővebb információkat itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.