Raffinée - A chocoMe új finomsága

Gyárlátogatáson jártunk a chocoMe-nél, hogy testközelből láthassuk, hogyan is készül az új termékük, a Raffinée.

Egy szeles délutánon látogattunk el a chocoMe manufaktúrájába, hogy Mészáros Gábortól, a chocoMe tulajdonosától megtudjuk, milyen újdonságokkal készülnek az őszre. A program igazán izgalmasnak ígérkezett, hiszen ki ne szeretne látogatást tenni egy igazi csokoládégyárban? Az Ebedli Gyula belsőépítész tervezte látvány minden várakozásomat felülmúlta. Gáborék nagy gondot fordítottak az üzem belső kialakítására, hiszen sokszor fogadnak látogatókat, bárkinek lehetősége van arra, hogy benézzen a kulisszák mögé, így fontos szempont volt, hogy egy, igazán a márka arculatához illő enteriőrt alakítsanak ki.

Miután végigsétáltunk a kristályfolyosón és megtettük a szükséges előkészületeket, beléphettünk a tett helyszínére, ahol Gábor, miközben bemutatta nekünk az új termék előállításához szükséges gépet, a drazsírozót, mesélt a Raffinée ötletének megszületéséről és a chocoMe egyéb újdonságairól is.

A táblás csokoládék esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy egy olyan új terméket hozzanak létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée ötlete, melyet most mutattak be. „A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is” – mondta el Gábor.

A chocoMe Raffinée két különböző gyümölcsízben, eper és meggy, debütál a piacon. A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozza, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket. Ezek mellett pedig a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i mogyorószemek is vékony csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért.

Az ősz másik nagy termékfejlesztése a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon, amelynek alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál. Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól már Oroszországban is elérhetőek. Szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszer-ipari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle, előre elkészített chocoMe-kreációval találkozhatnak az orosz gourmet-k, később a választék bővülni fog.

A chocoMe-ről bővebb információkat itt találsz

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...