Raffinée - A chocoMe új finomsága

Gyárlátogatáson jártunk a chocoMe-nél, hogy testközelből láthassuk, hogyan is készül az új termékük, a Raffinée.

Egy szeles délutánon látogattunk el a chocoMe manufaktúrájába, hogy Mészáros Gábortól, a chocoMe tulajdonosától megtudjuk, milyen újdonságokkal készülnek az őszre. A program igazán izgalmasnak ígérkezett, hiszen ki ne szeretne látogatást tenni egy igazi csokoládégyárban? Az Ebedli Gyula belsőépítész tervezte látvány minden várakozásomat felülmúlta. Gáborék nagy gondot fordítottak az üzem belső kialakítására, hiszen sokszor fogadnak látogatókat, bárkinek lehetősége van arra, hogy benézzen a kulisszák mögé, így fontos szempont volt, hogy egy, igazán a márka arculatához illő enteriőrt alakítsanak ki.

Miután végigsétáltunk a kristályfolyosón és megtettük a szükséges előkészületeket, beléphettünk a tett helyszínére, ahol Gábor, miközben bemutatta nekünk az új termék előállításához szükséges gépet, a drazsírozót, mesélt a Raffinée ötletének megszületéséről és a chocoMe egyéb újdonságairól is.

A táblás csokoládék esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy egy olyan új terméket hozzanak létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée ötlete, melyet most mutattak be. „A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is” – mondta el Gábor.

A chocoMe Raffinée két különböző gyümölcsízben, eper és meggy, debütál a piacon. A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozza, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket. Ezek mellett pedig a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i mogyorószemek is vékony csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért.

Az ősz másik nagy termékfejlesztése a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon, amelynek alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál. Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól már Oroszországban is elérhetőek. Szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszer-ipari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle, előre elkészített chocoMe-kreációval találkozhatnak az orosz gourmet-k, később a választék bővülni fog.

A chocoMe-ről bővebb információkat itt találsz

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek