A pitetorta volt 2015 gasztroőrülete

Minden évben kidugja a fejét egy újabb gasztroőrület, ami szélsebesen népszerűsíti magát szerte a világon. Egy pitetorta esetében pedig ez hatványozottan igaz.

Merthogy elve szuper recept lehet, ha nem tudod eldönteni, hogy tortát süss, vagy pitét készíts. Tehát ha háziasszonyként mellette döntesz, akkor máris igaz a "két legyet egy csapásra" elv is, hiszen 2015 gasztrotalálmánya egyszerre torta és egyszerre pite is.

Másrészt nem csoda, ha pillanatok alatt meggyőzött minden otthoni cukrászt, hiszen egy szép nagy pitetorta egy réteg tortából, egy réteg pitéből, végül még egy réteg tortából áll. Persze tészta és töltelék mindkettőben van, szóval ez így (a legegyszerűbb esetben is) nyolcrétegnyi finomság!

Mégis az a legjobb az egészben, hogy az ízkombinációkat minden édesszájú maga döntheti el saját ízlése szerint: készíthetsz epres pitét csokitortában, túrós pitét gyümölcstortában, vagy vaníliás pitét egy puncstortában - a kreativitásodnak és az édes ízkavalkádnak csak a csillagos ég szabhat határt.

Egy a lényeg, hogy ha otthon sütöd a családnak, ne legyél szégyenlős a rétegek pakolásánál, a pitéd tartalma pedig ilyen meggyőzően hívogasson a tortabelsőben.

Persze a pitetorta kalóriatartalmába jobb bele sem gondolni (hiszen ha csak laikusként is nézed, egyszerre eszel egy szelet tortát és egy szeletet a kedvenc pitéből is), de aki már egyszer ráveszi magát, hogy 2015 desszertőrületét elkészítse, az ne számolgassa a kalóriákat, hanem élvezze az ízeket!

Ez is érdekelhet!

Ezt a 14 süteményt NAGGGYON imádtátok 2015-ben - beleférnek még egyszer idén?

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek