A pitetorta volt 2015 gasztroőrülete

Minden évben kidugja a fejét egy újabb gasztroőrület, ami szélsebesen népszerűsíti magát szerte a világon. Egy pitetorta esetében pedig ez hatványozottan igaz.

Merthogy elve szuper recept lehet, ha nem tudod eldönteni, hogy tortát süss, vagy pitét készíts. Tehát ha háziasszonyként mellette döntesz, akkor máris igaz a "két legyet egy csapásra" elv is, hiszen 2015 gasztrotalálmánya egyszerre torta és egyszerre pite is.

Másrészt nem csoda, ha pillanatok alatt meggyőzött minden otthoni cukrászt, hiszen egy szép nagy pitetorta egy réteg tortából, egy réteg pitéből, végül még egy réteg tortából áll. Persze tészta és töltelék mindkettőben van, szóval ez így (a legegyszerűbb esetben is) nyolcrétegnyi finomság!

Mégis az a legjobb az egészben, hogy az ízkombinációkat minden édesszájú maga döntheti el saját ízlése szerint: készíthetsz epres pitét csokitortában, túrós pitét gyümölcstortában, vagy vaníliás pitét egy puncstortában - a kreativitásodnak és az édes ízkavalkádnak csak a csillagos ég szabhat határt.

Egy a lényeg, hogy ha otthon sütöd a családnak, ne legyél szégyenlős a rétegek pakolásánál, a pitéd tartalma pedig ilyen meggyőzően hívogasson a tortabelsőben.

Persze a pitetorta kalóriatartalmába jobb bele sem gondolni (hiszen ha csak laikusként is nézed, egyszerre eszel egy szelet tortát és egy szeletet a kedvenc pitéből is), de aki már egyszer ráveszi magát, hogy 2015 desszertőrületét elkészítse, az ne számolgassa a kalóriákat, hanem élvezze az ízeket!

Ez is érdekelhet!

Ezt a 14 süteményt NAGGGYON imádtátok 2015-ben - beleférnek még egyszer idén?

(via BuzzFeed)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.