Ekkortól lesznek visszaválthatóak a PET-palackok nálunk

Biztató, hogy végre kitűzték a dátumot: úgy fest, bár 2024. januárjáig kell várnunk, de végül nálunk is visszaválthatóak lesznek a PET-palackok.

Jó hírt adott közre a Greenpeace: a kormány ígérete szerint Magyarországon 2024. január elsejétől kötelezően visszaválthatóak lesznek az eldobható italcsomagolások, ennek értelmében a PET-palackok és az alumínium dobozok is.

2024. január 1-je a bűvös dátum

Tudtad?

Magyarországon negyedóra alatt több mint 40 ezer PET-palack fogy, éppen ezért egy ennyi palackot tartalmazó ajándékcsomagot küldött a Greenpeace Magyarország Palkovics László környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszternek még a nyáron, egy petícióval együtt, melyben:

55 ezren kérik a kormánytól, hogy tegyék kötelezővé az eldobható italcsomagolások teljes körű újrahasznosítását, illetve kötelezzék a gyártókat és forgalmazókat a visszaváltható, újratölthető csomagolások alkalmazására

– írja a Sokszínű Vidék.

A Greenpeace ezek után levelet is írt a miniszternek, a válaszból pedig kiderült: a kötelező visszaváltási rendszert valóban bevezetik, hatályba lépési dátuma pedig nem más, mint 2024. január 1-je.

A dátum sajnos még elég messze van, főleg a tervezett 2023-as megcélzott dátumhoz képest, de ennek is örülni kell.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek