Pereszlényi Alexandra (Gundel) képviseli hazánkat az ifjúsági szakács világbajnokságon

Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem szakácsa képviselheti hazánkat a Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2017 nevezetű frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon.   

A magyar Chaine Egyesület 22. alkalommal, 2017. május 10-én rendezte meg 9 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, a Budapest Bisztro, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx Étterem, a Gundel Étterem, a Kistücsök Étterem, az Olimpia Étterem, a Vadrózsa Étterem, valamint a BGE ifjú, 27 év alatti szakácsa.

A versenyzőknek a meglepetéskosár – u.n. black box - alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásos menüsort elkészíteniük.

A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból 1 darab durbincsot, 2 darab tanyasi csirkét, 1 fej karfiolt, 500 g friss epret, 1 doboz friss áfonyát, 3 darab chilit és 4 darab vaníliarudat kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A zsűri elnöke: Kovács-Siklósi Lázár (Lázár Chef), a zsűri tagja: Szulló Szabina, Raj Ráchel, Jakabbfy László, Bíró Lajos, Merczi Gábor, Nyíri Sándor, Pesti István, Kovács Árpád, Barka Áron, Dr. Sándor Dénes, Garai Ádám volt.A konyhai zsűrizés szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság, a kóstoló zsűrizés szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség.

Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredményhirdetésére a Magyar Tudományos Akadémián tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2017. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:1. Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2017. szeptember 8-án, Frankfurtban megrendezésre kerülő világbajnokságon2. Pohner Ádám, Kistücsök Étterem3. Debreceni Zoltán, Gerbeaud-Onyx Étterem

A Chaine Egyesület köszönetet mond szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért, valamint a zsűri tagjainak:- METRO, helyszín és alapanyagok- Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök- Budapesti Gazdasági Egyetem, versenyen a háttérfeladatok biztosítása- La Fiesta Party Service, frissítők és ruhák a felszolgálóknak- Whirlpool, kiegészítő konyhai berendezések- Vorwerk, Thermomix gépek

Vive le Chaine!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...