Perel a férfi, aki folyton csak medvecukrot evett, és beteg lett

A medvecukor fogyasztását sem szabad túlzásba vinni. Egy 73 éves férfi azt állítja, hogy az édesgyökér kivonatából készült cukorkáktól lett szívbeteg.

Az Egyesült Államokban gyakran perelik a fogyasztók a különböző élelmiszergyártókat, és elég sokszor nyernek is ellenük. Most egy édesszájú, 73 éves manhattani férfi pereli a Hershey édességgyártó céget, miután szerinte a gyártó egyik cukorkájától lett szívbeteg.

David Goldberg állítja, soha nem volt túlsúlyos, és nem voltak szívproblémái. Egyetlen egy gyengesége, hogy imádja az édesgyökérízű Twizzlers cukorkát. Körülbelül 400-500 grammot evett meg belőle egy héten. A férfi most azt állítja, ettől az édességtől lett szívbeteg.

Vádaskodása lehet, hogy nem alaptalan. A medvecukor édesgyökérből kivonatából készül, aminek nagy mennyiségű fogyasztása nem ajánlott. Kutatások szerint az édesgyökér glicirrizint tartalmaz, aminek túlzott fogyasztása idővel szívproblémákhoz vezethet. 2017-ben 40 olyan megbetegedést regisztráltak az Egyesült Államokban, ami köthető a fekete édesgyökér túlzott fogyasztásához.

Goldberg azt veti a gyártó szemére, hogy nem jelzik a cukorkák csomagolásain, túlzott fogyasztásuk káros is lehet. A férfi hiába szabadult meg függőségétől, állapota egyelőre nem javult.

Ezeket olvastad már?

via New York Post

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!