Ebben a városban már csak fél zsömlét kaphatnak az óvodások

Szeptember elsejétől már csak fél péksütemény jár az óvodásoknak Kalocsán, derült ki egy tájékoztatóból.

Az 1-6 évesek mostantól csak fél péksüteményt kapnak egy kalocsai óvodában. A közétkeztető a tájékoztatóban arra hivatkozik, hogy a hatályos előírásoknak így is megfelelnek. A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél.

A 4-6 éves gyermekek egy részének eddig kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk.

– írják.

A levél szerint az intézkedés oka az elszálló élelmiszerárak problémája. A tájékoztatóban arra is kitérnek, hogy sült ételeket sem készítenek, ugyanis túl van terhelve az elektromos hálózat a főzőkonyhán.

Frissítve: A kalocsai polgármester közleményében megígérte, hogy az óvodások újra egész kiflit kapnak majd.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!

Napi 4000 lépést kiválthatunk idős korban a helyes étrenddel

Biztosan hallottuk már, hogy naponta legalább 10 000 lépést kell tennünk a kiegyensúlyozott, egészséges, aktív mindennapokért, ám ezt nem mindig egyszerű elérni – különösen idősebb korban. Most azonban rámutattak arra, hogy egy másik módszerrel kiválthatjuk a testmozgás egy részét.