Kiderült, milyen ételeket esznek majd a sportolók az olimpián

A 2024-es olimpián résztvevők francia séfek ínyenc fogásait falatozhatják majd a világ legnagyobb éttermében.

A 2024-es párizsi olimpián résztvevők frissen sült kenyereket, csodás sajtokat és zöldségeket fogyaszthatnak majd, a neves francia séfek által készített ínyenc ételek mellett. A több mint 15 ezer sportolónak naponta körülbelül 40 ezer adag ételt szolgáénak majd fel a játékok alatt.

A szervezők a Sodexo Live! élelmezési szolgáltatót választotta ki a sportolók ellátására, akik összesen 500 recepttel készülnek az olimpia idejére.

Az ételeknek erősen francia jellege lesz, de természetesen a klasszikus, világszerte népszerű fogások is helyet kapnak a kínálatban

– nyilatkozta Nathalie Bellon-Szabo, a Sodexo Live! globális vezérigazgatója

A július 26. és augusztus 11. közötti játékok alatt minden nap egy csúcsszakács – köztük néhány Michelin-csillagos – fog főzni a sportolóknak, ráadásul egy látványkonyhában, hogy beszélgetni tudjanak, és jobban megértsék, miről szól a francia konyha.

Franciaország ígéretet tett arra, hogy igyekeznek minél környezettudatosabbá tenni az eseményt, éppen ezért csak újrahasznosított evőeszközök és tányérok lesznek az étteremben, továbbá figyelnek arra, hogy minden étel szezonális termékeken alapuljon majd, és Franciaországból származzon.

A látogatóknak kínált ételek 60%-át növényi alapú fogások teszik majd ki, beleértve a vegetáriánus hot dogot is

– mondta Philipp Würz, a Párizs 2024 Bizottság élelmezési és italfogyasztási vezetője.

A hatalmas étteremben azonban biztosan nem lesz sült krumpli, burgundi marha, libamáj és avokádó. Utóbbi három környezetvédelmi okokból, a sült krumpli azonban az olajsütők miatt, mert a szervezők úgy vélik, túl nagy tűzveszélyt jelentenének a hatalmas étteremben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek