Egy kanálnyi ebből az oldatból a paradicsom tövéhez, és tucatjával nőnek majd a fürtök

A szabadföldbe ültetett paradicsomnak szüksége van némi extra odafigyelésre, amit egy házi tápoldattal meg is tehetünk. Így párosával nőnek majd a fürtök a növényen, és édes, nagy méretű paradicsomokat szüretelhetünk majd.

Egy kertész osztotta meg házi készítésű oldatának receptjét, ami garantáltan segít a bokros, terméssel teli paradicsomnövény nevelésében. Lássuk, mi kell az oldathoz!

Paradicsom
A paradicsom virágzása után egy kanálnyi ebből az oldatból, és tucatjával nőnek majd a fürtök

A speciális összetétel segít, hogy kompakt kis növényt nevelj, tele paradicsomfürtökkel. Fontos, hogy az oldatot először akkor kell a növény tövére locsolni, miután megjelentek az első virágok.

Ebben az időszakban a növénynek több káliumra és kevesebb nitrogénre van szüksége az egészséges növekedéshez.

Az oldat egyébként a padlizsán és paprika neveléséhez is alkalmas.

Amire szükséged lesz az oldathoz:

  • 10 liter víz (lehetőség szerint esővíz),
  • kálium-szulfátból 10 gramm,
  • kálium-nitrátból 10 gramm,
  • kálium-monosztfátból 10 gramm,
  • szorbitolból 10 gramm.

Az oldat jolly jokere a szorbitol, ami véd a gyökérbetegségek ellen, serkenti a kompakt fürtök növekedését, és segíti a nyomelemek felszívódását.

A paradicsomot 10-14 naponta érdemes ezzel az oldattal meglocsolni, és növényenként fél litert a tövekhez önteni.

Korábban már írtunk arról, hogy lehet szuperédes a paradicsomod:

  • érdemes elkerülni a túlöntözést
  • a rendszeres gyomlálás is sokat segíthet
  • sőt, a túlburjánzott levelek eltávolítása is fontos

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...