„Őrizz engem ezen a világon!"

A Sziget mínusz 1. napján idén is magyar slágerek hangzanak fel, most azonban nem a magyar dalokat ünnepeljük, hanem a fiatalon elhunyt szerzőjükre, Cipőre emlékezünk. (x)

Augusztus 5-én, a fesztivál nagyszínpadán olyan közismert és közkedvelt – generációkat megszólító – dallamok és szövegek csendülnek majd fel Magyarország legendás és népszerű zenészeitől, amelyek önmagukért beszélnek. A szereplők a zene nyelvén igyekeznek leróni tiszteletüket és méltó emléket állítani a hazai pop-rock zene egyik legfontosabb alakjának.

Ösztönös tehetség volt, aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát."

A Sziget szervezői ezt az emléket próbálják előcsalogatni ismét a legendássá vált énekes maradandó művein keresztül a fesztivál mínusz 1. napján. „Cipő azért nem tudott elkopni, az ő dalai azért nem ürültek ki, mert valódi szerelmek, valódi élmények, megélt érzések, örök emberi kételyek formálták benne az éneket” – hangzott el egy méltatásban.

Ezek a dalok most, egy több mint háromórás monstre koncert keretében hangzanak fel újra. Egymás után sorjáznak a legnagyobb, legismertebb slágerek, melyeket korosztálytól függetlenül szinte egész Magyarország dúdolt, s teszi továbbra is. Kék és narancssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok és a többi feledhetetlen dal parádés felhozatalban, a hazai pop-rock nagy legendáival és jelen sztárjainak előadásában, amit tovább színesít egyes archív filmfelvételek vetítése. Színpadra áll Balázsovits Edit, a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, a Compact Disco, az Első Emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Mahó Andrea, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, a Nemadomfel, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, Tolcsvay László és a United, mindannyian ugyanazon céltól vezérleve: hogy emlékezzenek és tisztelegjenek a zseniális művész előtt. A koncert leginkább a rajongó közönségtől lesz hangos, akik bizonyára önkéntelenül is együtt éneklik majd a művészekkel a soha el nem feledhető dalokat: „Egyszer mindenki eljön, Egyszer mindenki itt lesz. Örökre megtalálhatsz, Örökre elveszíthetsz...”

A koncertfolyam tehát este 7-től indul és mintegy 4 órán keresztül tart. Mindez elővételben 4900 forintos jegyért, a helyszínen pedig 5900 forintért. Az ottalvós Sziget-bérlettulajdonosok számára pedig a koncert grátisz. Részletes program, jegyinformáció és jegyrendeléssel kapcsolatos információk a Sziget honlapján. (x)

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.