A pofonegyszerű trükk, amitől hamarabb hoz virágot az orchidea

A szupermarketben vagy a helyi virágosnál vásárolt orchideák sokkal több virágot hozhatnak, mint gondolnád, feltéve, ha bevetsz egy aprócska trükköt!

Az orchidea a világ egyik legnépszerűbb növénye, nem véletlenül, hiszen káprázatosan szép virágaival mindenkit elvarázsol. És bár nagyon sokáig (akár hónapokig) szokott virágozni, végül eljön az idő, amikor az összes színpompás virága lehullik... Előfordul, hogy a kezdő növényszülők ilyenkor kétségbe esnek, és a kukába dobják az elvirágzott orchideát, majd újat vásárolnak. Öreg hiba ez, hiszen létezik egy szuper egyszerű trükk, aminek köszönhetően újra virágra borul majd a kedvenc növényed! Mutatjuk, hogy ehhez mit kell tenned:

A pofonegyszerű trükk, amitől hamarabb hoz virágot az orchidea

Ha új virágokat szeretnél, akkor meg kell metszeni az orchideát

Mint említettük, az orchideák akár hónapokig is képesek a szebbnél szebb virágaikkal elkényeztetni téged, felülmúlva ezzel a legtöbb szobanövény virágának élettartamát.

Ám miután elszáradtak az utolsó virágok is, fontos, hogy megmetszd a növényt.

Ez kétféle módon történhet:

  • Ha új, strapabíró virágokat hozó hajtást szeretnél, akkor a szárat közvetlenül a tövénél kell levágni. Ebben az esetben azonban akár egy évet is várnod kell, míg új virágok nőnek.
  • Ha viszont azt szeretnéd, hogy az orchideád 8-12 héten belül hozzon új bimbókat, akkor az utolsó elszáradt virág alatti pontnál szükséges megmetszeni.

Pár extra tipp, hogy új virágokat hozzon az orchideád

Ahhoz, hogy az orchideád tényleg gyorsan hozza az új virágokat, biztosítani kell számára a megfelelő körülményeket. A növekedéséhez például elengedhetetlen a megfelelő fény, ezért válassz neki egy félárnyékos, de nem tűző napos helyet. Ne feledkezz el továbbá a megfelelő mennyiségű öntözésről sem, amit kézmeleg locsolóvízzel ajánlott végezni. Ezenfelül pedig fontos, hogy minimum 18 Celsius fokos szobában tartsd a növényt. Ha ezeket az apróságokat is betartod, akkor biztosan sok virággal fog elkápráztatni az orchideád!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.