Olyan termékkel állt elő az egyik legnagyobb gabonapehely-gyártó, aminek sokan örülhetnek

Újrahasznosítják a megmaradt kukoricapelyhet, ezzel is csökkentve az élelmiszerhulladék-termelést.

A Kellogg's olyan ötlettel állt elő, aminek sokan örülhetnek: egyrészről azok, akik szeretik a sört, másrészről azok, akik fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást és a fenntartható gazdálkodást.

Kukoricapehelyből sör

Mivel a világon éves szinten több millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, a Kellogg’s-nál igyekeznek megoldást találni arra, hogy a fennmaradó, de még fogyasztható termékek ne vesszenek kárba, és ne növeljék a kidobott élelmiszerek mennyiségét.

A Throw Away IPA elnevezésű sört - aminek a kukoricapehely különleges, édeskés ízt és élénk sárga színt kölcsönöz - a Seven Brothers Sörgyár gyártja Manchesterben. Olyan kukoricapelyheket használnak, amelyeket a gyártás során kiselejteztek, mert nem volt megfelelő a méretük, a formájuk, vagy egyszerűen túlfőttek.

A vásárlók minden eladott üveg árából 10 penny-vel, azaz körülbelül 35 forinttal a FareShare nevű szervezetet támogatják, a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Kate Prince, a vállalat társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetője így nyilatkozott:

"A Kellogg’s keresi azokat a módszereket, ami csökkentheti az élelmiszerhulladék-termelést, ezért a helyi beszállítóval való együttműködést kifejezetten jó dolognak tartjuk.”

A Kellogg’s kezdeményezése jól látható eredményeket produkált: már most 12,5 százalékkal kevesebb élelmiszer-hulladékot termeltek a vállalat az Egyesült Királyságban.

Ezeket olvastad már?

via

Cover: Freepik

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek