Te tudtad, miért kell sötét üvegben tárolni az olívaolajat?

Az olívaolaj sokunk kedvence, hiszen rendkívül jó hatással van az egészségünkre, és nagyon finom. De vajon miért kell sötét üvegben tárolni?

Az olívaolaj az elmúlt évtizedben népszerű olajfajtává vált hazánkban. Az olívaolajra magas olajsavtartalom jellemző, ami bizonyítottan csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, illetve kisebb mennyiségben tartalmaz a koszorúér betegségek kockázatát csökkentő ómega-6 zsírsavakat. A jó minőségű olívaolaj íze karakteres, színe zöldes, érdemes a garantált minőségű termékeket keresni az üzletekben.

Te tudtad, miért kell sötét üvegben tárolni az olívaolajat?

Miért van sötét üvegben?

Különösen az extraszűz olívaolajra jellemző, hogy sötét üvegben árusítják, melynek igen egyszerű oka van: óvni kell a fénytől.

Egy kutatásban arra voltak kíváncsiak a tudósok, milyen változásokon megy keresztül az olívaolaj otthonunkban, illetve a boltban tárolva. Tíz hónapon át kísérleteztek, és megállapították, hogy az extraszűz olívaolajnak cseppet sem tesznek jót a bolti körülmények, még akkor sem, ha sötét üvegben tárolják.

Nem véletlen, hogy a nagyon jó minőségű olajoknak nemcsak sötétített az üvege, de még ez egy külön védőcsomagolást is kapnak, hogy egyáltalán ne rontsa az olaj minőségét a fény.

Fontos, ha olívaolajat használunk, akkor tároljuk fénytől védett helyen, hogy megóvjuk a minőségromlástól.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.