Olajos piskóta, ami mindig sikerül!

Az osztrák KRONEN olajok kiválóan használhatóak süteményekbe. Most mutatunk olyan piskótarecepteket, amelyek mindig sikerülnek! (x)

KRONEN olajos piskóta

Az olajjal készült piskóta elkészítése rendkívül egyszerű, mindenféle torta és sütemény alapanyagához jól felhasználható. Az elkészítés során arra kell figyelni, hogy megfelelően hosszú ideig verjük a tojásokat, hogy a tészta jó levegős legyen, és szépen felemelkedjen!

Olajos piskóta - receptajánló

Az olajos piskóta alapreceptje

Forma méretek:

  • 24 vagy 26 cm-es tortaforma
  • 1,7 literes magas falú tepsi
  • 30 x 40 cm-es sütőlap
  • 1,8 literes kuglófforma

A formát kenjük ki KRONEN kukoricacsíra-olajjal, és lisztezzük be.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl KONEN kukoricacsíra olaj
  • 20 dkg folyadék (kávé, joghurt, narancslé, tej, bor stb.)
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze.
  2. A tojásokat, a kristálycukrot, a sót, a vaníliás cukrot jól verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. (Kézi habverő készülékkel 13 perc, konyhagéppel 10 perc.)
  3. Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk a masszába a KRONEN kukoricacsíra-olajat. (Tetszés szerint KRONEN citromízű olajat!)
  4. Óvatosan, felváltva adagoljuk bele a lisztet és a folyadékot, majd töltsük a tésztát a formába, úgy, hogy ¾-ig töltse ki az edényt. (Finomabb lesz a tészta, ha a lisztet és a folyadékot nem géppel, hanem keverő kanállal, kézzel keverjük bele.)
  5. Sütés: előmelegített sütőben, alsó-felső meleg 170°C, gázsütő 3-as fokozat.
  6. Ha kész a tészta, 8 percig pihentessük, mielőtt a formából kiborítjuk!

Használhatjuk tortalapnak, muffinhoz, kuglófhoz, kedvünk szerint díszíthetjük krémekkel, habokkal, ízesíthetjük a készítés során gyümölcsökkel, diófélékkel, csokoládéval. (x)

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek