Olajos piskóta, ami mindig sikerül!

Az osztrák KRONEN olajok kiválóan használhatóak süteményekbe. Most mutatunk olyan piskótarecepteket, amelyek mindig sikerülnek! (x)

KRONEN olajos piskóta

Az olajjal készült piskóta elkészítése rendkívül egyszerű, mindenféle torta és sütemény alapanyagához jól felhasználható. Az elkészítés során arra kell figyelni, hogy megfelelően hosszú ideig verjük a tojásokat, hogy a tészta jó levegős legyen, és szépen felemelkedjen!

Olajos piskóta - receptajánló

Az olajos piskóta alapreceptje

Forma méretek:

  • 24 vagy 26 cm-es tortaforma
  • 1,7 literes magas falú tepsi
  • 30 x 40 cm-es sütőlap
  • 1,8 literes kuglófforma

A formát kenjük ki KRONEN kukoricacsíra-olajjal, és lisztezzük be.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl KONEN kukoricacsíra olaj
  • 20 dkg folyadék (kávé, joghurt, narancslé, tej, bor stb.)
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze.
  2. A tojásokat, a kristálycukrot, a sót, a vaníliás cukrot jól verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. (Kézi habverő készülékkel 13 perc, konyhagéppel 10 perc.)
  3. Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk a masszába a KRONEN kukoricacsíra-olajat. (Tetszés szerint KRONEN citromízű olajat!)
  4. Óvatosan, felváltva adagoljuk bele a lisztet és a folyadékot, majd töltsük a tésztát a formába, úgy, hogy ¾-ig töltse ki az edényt. (Finomabb lesz a tészta, ha a lisztet és a folyadékot nem géppel, hanem keverő kanállal, kézzel keverjük bele.)
  5. Sütés: előmelegített sütőben, alsó-felső meleg 170°C, gázsütő 3-as fokozat.
  6. Ha kész a tészta, 8 percig pihentessük, mielőtt a formából kiborítjuk!

Használhatjuk tortalapnak, muffinhoz, kuglófhoz, kedvünk szerint díszíthetjük krémekkel, habokkal, ízesíthetjük a készítés során gyümölcsökkel, diófélékkel, csokoládéval. (x)

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...